Srpanj 2019

Utorak, 09.07.2019

Dodjela nagrada

U cilju unaprjeđenja odgovornosti prema zaštiti životne sredine Grad Mostar je raspisao Javni poziv za izbora za najljepše uređenog dvorišta (okućnice), školskog dvorište, balkona i terase stambenih objekata i najuređeniji gradski prostor.

Natječaj je bio objavljen na web stranici Grada Mostara www.mostar.ba, a Povjerenstvo imenovana od strane gradonačelnika izvršilo je pregled natječajnog materijala, terenski uvid prijavljenih lokacija te ocijenilo (po prethodno utvrđenim kriterijima) najbolje prijava u navedenim kategorijama.

Dodjela novčanih nagrada, robnih bonova i zahvalnica dobitnicima bit će upriličena sutra, utorak, 9. srpnja. 2019 godine, u Gradskoj vijećnici Ul. Hrvatskih branitelja br. 2 s počekom u 11 sati.

Sporazum o suradnji na projektu Mostar – Europska prijestolnica kulture 2024.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i rektori Sveučilišta i Univerziteta u Mostaru  prof. dr. Zoran Tomić i prof. dr. Elvir Zlomušica potpisat će u Gradskoj vijećnici, Ul. Hrvatskih branitelja br.2, u utorak 9. Srpnja 2019. godine s početkom u 12:30 sati  Sporazum o suradnji na projektu Mostar – Europska prijestolnica kulture 2024.

Potpisivanju će osim potpisnika prisustvovati i članovi Tima Mostar EPK 2024.

Nakon svečanosti potpisivanja sporazum bit će upriličene i izjave za medije.

 

Četvrtak, 18.07.2019

Grad Mostar ove godine proslavlja 15. obljetnicu završetka obnove Staroga mosta

Grad Mostar  ove godine  proslavlja  15. obljetnicu  završetka obnove Staroga mosta. Izuzetno smo ponosni na taj događaj koji je označio konačan završetak obnove stare gradske jezgre. Uspješnost i kvaliteta rekonstrukcije mostarskoga mosta i staroga grada na najbolji način je ocjenjena u srpnju 2005. godine upisom Mostara na UNESCO listu zaštićene svjetske  kulturne baštine.

 

Pročitaj više...