Javni poziv Komisije za planiranje potreba razvoja zajednice

Obavještavamo javnost da je Grad Mostar, putem Komisije za planiranje potreba razvoja zajednice,  raspisao javni poziv za građane, udruženja, nevladine organizacije, interesne grupe i sve druge aktere civilnog društva da se uključe u proces planiranja i razvoja Grada putem kandidiranja prijedloga razvojnih i infrastrukturnih projekata od značaja za Grad Mostar.
Javni poziv sa svim potrebnim informacijama i aplikacijskim obrascem za podnošenje prijedloga projekata objavljeni su na web stranici Grada Mostara www.mostar.ba.
Preporuča se da minimalna vrijednost predložene ideje-projekta  iznosi 70 000 KM. Ukoliko predloženi Projekti budu ocjenjeni kao projekti od posebnog interesa za razvoj zajednice odnosno grada, moguće je da budu kandidirani za sufinanciranje troškova projekta u visini od 50% od stranih donatora.
Javni poziv ostaje otvoren od 19.7.2010.g. do 20.08.2010. godine, nakon čega će Komisija za planiranje potreba razvoja zajednice izvršiti ocjenjivanje predloženih projekata i odabrati projekte koji će biti realizirani kao kapitalni projekti Grada Mostara.

Nazad