Najnovije vijesti

Mostarska pjesnička noć u MC Pavarotti

Muzički centar Pavarotti bit će domaćin manifestacije "Mostarska pjesnička noć", kojoj je svrha okupiti mostarske pjesnike koji plijene sve više pozornosti ljubitelja književnosti na području bivše države.

U programu će se, svojom poezijom, predstaviti 13 pjesnika: Senka Marić, Anita Pajević, Nedžad Maksumić, Almin Kaplan, Adnan Žetica, Šima Majić, Ivan Šunjić, Mili Đukić, Anita Martinac, Adnan Džolota, Mirko Božić, Goran Karanović i Elvedin Nezirović.

Mostarsku pjesničku noć podržava Grad Mostar, a održat će se u četvrtak, 25. kolovoza, u 19 sati.

Pročitaj više...

"Balkan Cave summit"

Mostar će i ove godine biti u središtu pozornosti​ u ronilačkim krugovima širom svijeta. Naime, u organizaciji Ronilačkog kluba "Neretva", Interventne spasilačke službe, Reef-a, te GSSuBiH održat ​će se četvrti po redu "Balkan Cave summit". Prema najavama očekuje se još veći odziv gostiju nego proteklih godina. Svoje sudjelovanje​  najavili su speleoronioci iz Italije, Srbije, Švicarske, Austrije, Mađarske... Između ostalog, cilj samita je i usklađivanje spasilačkih protokola potrage i spašavanja na vodi, pod vodom i iza sifona. Nosilac ovih aktivnosti je GSSuBiH sa svojim kolegama iz Slovenije, Hrvatske, Poljske, Francuske i BiH. Ronjenje u prekrasnim kraškim izvorima, prezentacije najvećih proizvođača ronilačke opreme, kao i zanimljiva predavanja i radionice sa roniocima i spasiocima svjetskog glasa i ovaj put će Mostar svrstati u sami vrh speleo ronjenja i pronijeti glas o ljepotama našega kraja širom Europe. Osim najavljenih učesnika, svoj dolazak su najavili i predstavnici državnih institucija usko vezanih za zaštitu i spašavanje. "Balkan Cave summit 2016" će se održati u periodu od 19.8 do 26.08, a službeno​ otvaranje je 

Pročitaj više...

„Obrazovanje za sve“

Projekt „Obrazovanje za sve“ implementiran je od strane Grada Mostara u suradnji s Udruženjem mladih psihologa i Udruženjem Roma „Neretva“, podržan je od strane Roma Education Fund-a, u periodu od 1.4.2015. do 31.7.2016 godine. Glavni cilj projekta je pružanje jednakih društvenih, obrazovnih i kulturnih prilike za svu romsku djecu kroz puno uključivanju u osnovnu školu, uključujući i djecu koja su upisana u školu, djeca koja su izvan školskog sustava i djecu koji su odustala od školovanja; održavanje i poboljšanje dolazaka u školu i povećavanje uključenosti roditelja Roma u obrazovni proces njihove djece. U svrhu ostvarivanja navedenog cilja organizirane su sljedeće aktivnosti:

Opremljena su dva Produžena boravka u dvije projektne škole; osigurana je dopunska nastava za poboljšanje školskog uspjeha, kao i radionice za razvoj socio-emocionalnih kompetencija; kontinuirano

Pročitaj više...

Izložba o sarajevskim teatrima pod opsadom prvi put izvan Sarajeva: u Mostaru!

Izložba "WELCOME TO SARAJEVO" - "Sarajevski teatri pod opsadom", koju je do sada u Sarajevu pogledalo više od 14.000 ljudi, dolazi u Mostar i to je njezino prvo gostovanje izvan Sarajeva. Izložba će u Mostaru biti otvorena 15. kolovoza u 20 sati, u okviru manifestacije “Mostarsko ljeto 2016.”, koja se održava u organizaciji Centra za kulturu Mostar, a partner na projektu je Narodno pozorište Mostar. Autorica izložbe je muzejska savjetnica Amina Abdičević iz Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH iz Sarajeva. Na izložbi "WELCOME TO SARAJEVO" - "Sarajevski teatri pod opsadom" posjetioci će imati priliku da se kroz scenske fotografije, novinske članke i kritike kao i ostale arhivske dokumente, upoznaju s umjetničkim djelovanjem teatarskih ustanova u gradu Sarajevu u periodu 1992 - 1995. Duhovni otpor građana Sarajeva i nemirenje sa ratnom svakodnevnicom naišlo je na podršku umjetnika i intelektualaca širom

Pročitaj više...

Počeli radovi na rekonstrukciji nogostupa u ulici Kralja Tomislava

Projekt: Rekonstrukcija nogostupa u Ulici kralja Tomislava od križanja s Ulicom kralja Petra Krešimira do križanja s Ulicom kralja Zvonimira

Investitor je Grad Mostar. Izvođač radova: HP Investing d.o.o. Mostar, Nadzor: Bemer d.o.o. Mostar, Vrijednost projekta je 160.000,00 KM. Rok za izvođenje ugovorenih radova je 120 dana a početak radova je 11.07.2016. godine.

Opis predmeta nabave:

Projekt obuhvata rekonstrukciju nogostupa te sanaciju korijenovog sustava stabala.

Nogostup je od prometnog traka odvojen razdjelnim zelenim pojasom. Razdjelni zeleni pojas je izdignut i orubljen od strane ceste betonskim rubnjacima. Nogostup je planiran od betonskih flastera, debljine d=6 cm, na sloju pijeska d=4 cm i tamponskoj podlozi d=10 cm.

 

Pročitaj više...

Rad Gradske uprave Grada Mostara za vrijeme godišnjih odmora

Temeljem Statuta Grada Mostara, sukladno odredbama Pravilnika o radnim odnosima službenika i namještenika Gradske uprave Mostara, Gradonačelnik je donio Odluku o određivanju radnog vremena za rad sa strankama u Centru za usluge građanima, područnim i mjesnim uredima za razdoblje od 18. srpnja do 16. rujna 2016. godine.

Rad sa strankama u Centru za usluge građanima kao i u područnim i mjesnim uredima odvijat će se svakim radnim danom u razdoblju od 8,30 do 13 sati neprekidano.

U organizacijskim jedinicama Gradske uprave Mostara i u razdoblju od 18. srpnja do 12. kolovoza 2016.godine bit će organizirano kontinuirano obavljanje pojedinih poslova iz nadležnosti organizacijske jedinice.

Pročitaj više...

"Mostar ne zaboravlja svoje prijatelje"

Pod sloganom "Mostar ne zaboravlja svoje prijatelje" i uz prigodan program Centar za mir i multietničku suradnju iz Mostara obilježio je još jednu godišnjicu obnove Starog mosta i stare jezgre grada pod okriljem UNESCO-a.

Centar za mir dodijelio je nagrade "Mostar Peace Connection" posthumno Lucianu Pavarottiju i trojici talijanskih novinara koji su poginuli u Mostaru tijekom rata. U sklopu programa Nicoletta Mantovani, supruga Luciana Pavarottija, posjetila muzički centar „Pavarotti“ te otvorila i trajnu izložbu fotografija sa svečanosti otvaranja Muzičkog centra, koju je priredio i poklonio Centar za mir.

Na terasi restorana „Labirint“ Lucianu Pavarottiju posthumno je dodijeljena tradicionalna međunarodna nagrada „Mostar Peace Connection“, a svečanosti te dodjeli priznanja

Pročitaj više...

Počeli radovi na uređenju rekreacijskog centra „Bunica“

Grad Mostar je pokrenuo akciju uređenja rekreacijskog centra "Bunica" na Buni. Radovi na uređenju ovoga omiljenog i popularnog mostarskog izletišta počeli su jučer.

Želja i cilj je da se ovaj prostor ponovno uredi i oplemeni te da se osposobi bazen za kupanje.

Bazen je već dobrim dijelom očišćen, postavljene su betonske ustave, a uskoro ce se postaviti pokretni toaleti i izvršiti uređenje zelenih površina - kosidba i uklanjanje smeća.

Pročitaj više...

Bešlić u Vijećnici upriličio prijem za plivačicu Aminu Kajtaz

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić upriličio je u danas u Gradskoj vijećnici u Mostaru u Mostaru prijem za Aminu Kajtaz, 19-godišnju mostarsku plivačicu koja je izborila nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Uz gradonačelnika prijemu su bili nazočni i glavna savjetnica Radmila Komadina te načelnici Odjela Marina Deronjić, Božo Ćorić, Omer Pajić, Predrag Šupljeglav i Izet Šahović i predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić. Tom prigodom gradonačelnik Bešlić je u svom govoru kazao kako je iznimno sretan i počašćen zbog činjenice da Mostar ima svog predstavnika u Riju te da je Amina postigla izniman uspjeh samim time što se uspjela plasirati na Igre.

Pročitaj više...

Posjetite ostale gradske stranice

Interni linkovi