Najnovije vijesti

Počeli radovi na rekonstrukciji nogostupa u ulici Kralja Tomislava

Projekt: Rekonstrukcija nogostupa u Ulici kralja Tomislava od križanja s Ulicom kralja Petra Krešimira do križanja s Ulicom kralja Zvonimira

Investitor je Grad Mostar. Izvođač radova: HP Investing d.o.o. Mostar, Nadzor: Bemer d.o.o. Mostar, Vrijednost projekta je 160.000,00 KM. Rok za izvođenje ugovorenih radova je 120 dana a početak radova je 11.07.2016. godine.

Opis predmeta nabave:

Projekt obuhvata rekonstrukciju nogostupa te sanaciju korijenovog sustava stabala.

Nogostup je od prometnog traka odvojen razdjelnim zelenim pojasom. Razdjelni zeleni pojas je izdignut i orubljen od strane ceste betonskim rubnjacima. Nogostup je planiran od betonskih flastera, debljine d=6 cm, na sloju pijeska d=4 cm i tamponskoj podlozi d=10 cm.

 

Pročitaj više...

Rad Gradske uprave Grada Mostara za vrijeme godišnjih odmora

Temeljem Statuta Grada Mostara, sukladno odredbama Pravilnika o radnim odnosima službenika i namještenika Gradske uprave Mostara, Gradonačelnik je donio Odluku o određivanju radnog vremena za rad sa strankama u Centru za usluge građanima, područnim i mjesnim uredima za razdoblje od 18. srpnja do 16. rujna 2016. godine.

Rad sa strankama u Centru za usluge građanima kao i u područnim i mjesnim uredima odvijat će se svakim radnim danom u razdoblju od 8,30 do 13 sati neprekidano.

U organizacijskim jedinicama Gradske uprave Mostara i u razdoblju od 18. srpnja do 12. kolovoza 2016.godine bit će organizirano kontinuirano obavljanje pojedinih poslova iz nadležnosti organizacijske jedinice.

Pročitaj više...

"Mostar ne zaboravlja svoje prijatelje"

Pod sloganom "Mostar ne zaboravlja svoje prijatelje" i uz prigodan program Centar za mir i multietničku suradnju iz Mostara obilježio je još jednu godišnjicu obnove Starog mosta i stare jezgre grada pod okriljem UNESCO-a.

Centar za mir dodijelio je nagrade "Mostar Peace Connection" posthumno Lucianu Pavarottiju i trojici talijanskih novinara koji su poginuli u Mostaru tijekom rata. U sklopu programa Nicoletta Mantovani, supruga Luciana Pavarottija, posjetila muzički centar „Pavarotti“ te otvorila i trajnu izložbu fotografija sa svečanosti otvaranja Muzičkog centra, koju je priredio i poklonio Centar za mir.

Na terasi restorana „Labirint“ Lucianu Pavarottiju posthumno je dodijeljena tradicionalna međunarodna nagrada „Mostar Peace Connection“, a svečanosti te dodjeli priznanja

Pročitaj više...

Počeli radovi na uređenju rekreacijskog centra „Bunica“

Grad Mostar je pokrenuo akciju uređenja rekreacijskog centra "Bunica" na Buni. Radovi na uređenju ovoga omiljenog i popularnog mostarskog izletišta počeli su jučer.

Želja i cilj je da se ovaj prostor ponovno uredi i oplemeni te da se osposobi bazen za kupanje.

Bazen je već dobrim dijelom očišćen, postavljene su betonske ustave, a uskoro ce se postaviti pokretni toaleti i izvršiti uređenje zelenih površina - kosidba i uklanjanje smeća.

Pročitaj više...

Bešlić u Vijećnici upriličio prijem za plivačicu Aminu Kajtaz

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić upriličio je u danas u Gradskoj vijećnici u Mostaru u Mostaru prijem za Aminu Kajtaz, 19-godišnju mostarsku plivačicu koja je izborila nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Uz gradonačelnika prijemu su bili nazočni i glavna savjetnica Radmila Komadina te načelnici Odjela Marina Deronjić, Božo Ćorić, Omer Pajić, Predrag Šupljeglav i Izet Šahović i predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić. Tom prigodom gradonačelnik Bešlić je u svom govoru kazao kako je iznimno sretan i počašćen zbog činjenice da Mostar ima svog predstavnika u Riju te da je Amina postigla izniman uspjeh samim time što se uspjela plasirati na Igre.

Pročitaj više...

Danas počinje 14. Mostar Blues & Rock Festival

Najstarija bh. blues/rock smotra - 14. Mostar Blues & Rock Festival počinje danas i trajat će do 15. srpnja. Pored nastupa osam bendova, Festival će predstaviti i knjigu "Iscjeljujuća moć bluesa", novosadskog autora Tibora Nađa. U tri dana Festivala nastupit će grupe iz Austrije, Hrvatske, SAD-a, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Mostar Blues & Rock Festival će, pored ostalog, biti mjesto promocije albuma Zorana Čalić Benda "U moru i plamenu", nastupit će i američki virtuoz na gitari Pop Chubby i legendarna Yu Grupa. Mlade blues/rock snage predstavit će bosanskohercegovački Rock School Messengers i austrijska grupa Milk +.

S obzirom da je ulaz za programe prvog dana besplatan, u prodaji su dnevne ulaznice za 14. i 15. srpnja.

 

Pročitaj više...

Suradnja između Grada Mostara i institucije Ombudsmena

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić zajedno s glavnom savjetnicom Grada Mostara Radmilom Komadinom primio je danas u Uredu gradonačelnika u Gradskoj vijećnici Nives Jukić, ombudsmena za ljudska prava BiH u pratnji Amre Kazić savjetnica ombudsmena.

Posjeta Mostaru i sastanak s gradonačelnikom Bešlićem organiziran je u kontekstu obilježavanja 20-te obljetnice  djelovanja institucije Ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine, a koja je kao neovisna institucija uspostavljena odredbama Sporazuma o ljudskim pravima, odnosno Aneksom 6. Okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini, te u sklopu

Pročitaj više...

HNK - predstava „Budala na večeri“ u utorak 12.07.2016 u 20 sati

Na Maloj sceni HNK Mostar u utorak 12.07.2016. u 20 sati bit će odigrana hit komedija Narodnog pozorišta Tuzla „Budala na večeri“ autora Francisa Vebera u režiji Midhata Kušljugića.  

Bit će to posljednja predstava za širu publiku u ovoj kazališnoj sezoni i nadamo se da ćemo je smijehom zatvoriti.

Cijelu paletu budala možemo prepoznati u neposrednom okruženju; od onih benignih do jako moćnih. Ovo je priča o čovjeku koji je izvučen iz svoje anonimnosti i posvećenosti maketama od šibica da bi bio okrutno doveden do rušenja svog mikrosvijeta. Ali, pisac se postarao da ovaj tegobni put ne prođe bez ogromnih problema i za zlobnog aktera priče. Da bi bilo bezbolnije, sve se odvija kroz komične

Pročitaj više...

Sveučilišni zbor iz Cambridgea gostovao u Mostaru

U Crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru u ponedjeljak navečer nastupio je sveučilišni zbor iz britanskog grada Cambridgea "The Chapel Choir of Pembroke College", koji je mostarsku publiku upoznali s bogatom tradicijom anglikanske zborske glazbe.

Zbor broji 30 članova, studenata Sveučilišta u Cambridgeu koje je utemeljeno davne 1347. godine, u različitim akademskim disciplinama. Svakog tjedna Zbor redovito pjeva u Kraljevskoj kapeli na Sveučilištu u Cambridgeu u Engleskoj i to uglavnom liturgijsku glazbu, a izdao je i nekoliko nosača zvuka.

Pročitaj više...

Posjetite ostale gradske stranice

Interni linkovi