Najnovije vijesti

Mostar domaćin međunarodne konferencije o prevenciji i borbi protiv financijskih nepravilnosti

Međunarodna konferencija pod nazivom "Prevencija i borba protiv financijskih nepravilnosti i prijevara u programima europske teritorijalne suradnje" održana je danas u Gradskoj vijećnici u Mostaru. Po riječima Slađana Topuzovića, savjetnika pri Direkciji za EU programe Regije Abruzzo i eksperta za zemlje Balkana, ova konferencija prva je takve vrste koja se održava u BiH, a njezina tema jako interesantna kao bi se uočilo koje su to zapreke i

Pročitaj više...

Bešlić na obilježavanju završne manifestacije Lipanjske zora 1992.-2016.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća te održavanjem svečane akademije sinoć je u Mostaru upriličena završna manifestacija "Lipanjske zore 1992.-2016."

Vijence su pred Spomenikom palim hrvatskim braniteljima ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, uz ostale, položila brojna izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata te predstavnici Vlade HNŽ-a i Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Pročitaj više...

Raspored dežurnih ljekarni

Iz Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ danas su priopćili raspored dežurstva ljekarni u Mostaru od srpnja do listopada 2016. godine.

Dežurna ljekarna od 1.7. do 31.7.2016. godine bit će ljekarna „Mopharm“ u Ulici Gojka Vukovića br. 34, od 1.8. do 31.8.2016. godine Gradska ljekarna Mostar u Ulici Stjepana Radića br. 76, od 1.9. do 30.9.2016. godine ljekarna „Europharm“ u Ulici Mostarskog bataljona bb i od 1.10. do 31.10.2016. godine ljekarna „Lupriv“ u Ulici Stjepana Radića br. 32.

Dežurne ljekarne radit će od 00 do 24 sata radnim danima, subotom, nedjeljom i u vrijeme blagdana.

Pročitaj više...

Bešlić na promociji Perićeve knjige

U katedrali je u utorak upriličena promocija knjige "Svećenici glagoljaši na području BiH“. Tristo godina djelovanja 1551.-1851.godine'' , autora biskupa mostarsko duvanjskog i trajnog upravitelja trebinjsko-mrkanskog dr.Ratka Perića.

Ovo djelo bi trebalo biti znanstvena senzacija jer je za mnoge kršćanska povijest na ovim područjima bila gotova stvar tj. zapečaćena. Svećenici glagoljaši ukoliko bi bili ikako spominjani bili bi sklanjani na periferiju crkvenih i društvenih zbivanja, rečeno je na promociji.

Pročitaj više...

U Mostaru obilježavanje Međunarodnog dana yoge

 

U organizaciji Veleposlanstva Indije i Grada Mostara, u Mostaru će 25. lipnja biti obilježen Međunarodni dan yoge.

Kako je priopćeno iz Gradske uprave Mostara, obilježavanje će biti upriličeno na Španjolskom trgu u 18 sati.

Pročitaj više...

Obustava prometa zbog uklanjanja stabala

Zbog uklanjanja postojećih stabala koja se nalaze u koliziji s novo projektiranim prometnim rješavanjem raskrižja u Ulici Kneza Višeslava kod CPC "Mljekara" u srijedu i četvrtak (22. i 23. lipnja) doći će do privremene obustave prometa u razdoblju od 08:30 do 14 sati.

Uklanjanje stabala će se obavljati sukladno Rješenju gradonačelnika Grada Mostara Ljube Bešlića koje je doneseno 24. svibnja ove godine. U spomenutom razdoblju policija će regulirati promet.

Pročitaj više...

Bešlić na proslavi krsne slave Saborne crkve u Mostaru

Saborna crkva Svete Trojice u Mostaru, koja je u izgradnji, proslavila je u nedjelju krsnu slavu Silazak Svetog Duha na apostole – Trojčindan, a ovom prilikom u na njoj su se po prvi put nakon 24 godine oglasila zvona

Liturgiju je služio prijeratni starješina Saborne crkve protojerej Aleksa Zubac uz koncelebraciju brojnih svećenika Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.

On se prisjetio da je posljednja služba pod krovom Saborne crkve služena u travnju 1992. godine na Uskrs, te izrazio nadu da će iduće godine liturgija biti služena pod bakarnim umjesto pod nebeskim krovom.

Pročitaj više...

POZIV

Poziv za dostavljanje komentara i sugestija na nacrt Strategije Komunikacije Grada Mostara za razdoblje 2016. -2020. godine Gradonačelnik Mostara, predstavnici gradskih odjela i službi, uvažavajući potrebu stalnog unapređenja komunikacije s javnošću Grada Mostara, pozivaju sve zainteresirane predstavnice i predstavnike građana, javnih institucija, medija, ustanova, organizacija civilnog društva, dijaspore, međunarodnih organizacija, privatnog sektora, mladih i drugih relevantnih institucija i organizacija, da sudjeluju u konsultativnom procesu i dostave svoje komentare na nacrt Strategije Komunikacije Grada Mostara za period 2016-2020.

Pročitaj više...

Škole moraju biti bez bilo kakvoga oblika nasilja, a među učenicima mora biti više tolerancije

Iako broj prijavljenih slučajeva nasilja u školama nije veliki, vršnjačko nasilje ogroman je problem i u njegovo rješavanje moraju se uključiti svi segmenti društva, rečeno je u srijedu u Mostaru na konferenciji "Nula posto tolerancije nasilju u školi" na kojoj je bio nazočan i gradonačelnik Mostara Ljubo Šelić. Na konferenciji su predstavljeni rezultati istraživanja o nasilju u školama Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u okviru kojega je sudjelovalo 15 000 ispitanika - učenika, roditelja, nastavnika i profesora, a više od dvije trećine učenika odgovorilo je kako je nasilje prisutno u školama.

Pročitaj više...

Posjetite ostale gradske stranice

Interni linkovi