Najnovije vijesti

Čestitka gradonačelnika Mostara povodom 8. ožujka/marta, Međunarodnog dana žena

Poštovane sugrađanke! U ime Gradske uprave Mostara i moje osobno ime želim Vam čestitati 8. ožujak, Međunarodni dan žena. Ovaj dan prigoda je i podsjetiti se na događaje od prije više od jednog stoljeća na borbu koju su žene prošle na putu do ravnopravnosti.Iako se na početku odnosio uglavnom na borbu na radnu ravnopravnost, u današnje vrijeme 8. ožujak obilježavamo kao dan borbe za sva prava koju su žene izborile tijekom povijesti, a posebice u 20. stoljeću. Stoga je danas važno da se između proslava

Pročitaj više...

Gradonačelnik Mostara dr. sc. Mario Kordić primio je danas u Gradskoj vijećnici Silvia Narda

Gradonačelnik Mostara dr. sc. Mario Kordić primio je danas u Gradskoj vijećnici Silvia Narda, vijećnika u Gradskom vijeću Montegrotta i počasnog građanina Grada Mostara te osobnog izaslanika gradonačelnika Montegrrotta, u pratnji predstavnike humanitarne organizacije Auser iz prijateljskog talijanskog grada Montegrotta Terme. Na početku sastanka Nardo je čestitao dr. sc. Kordiću na izboru za gradonačelnika Mostara te izrazio riječi zahvale za prijem i prenio čestitke Riccarda Mortandella, gradonačelnika Montegrotta Terme.

Pročitaj više...

U Gradskoj vijećnici predstavnici Udruge 'Novi put' iz Mostara

Gradonačelnik Mostara dr.sc. Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić primili su danas u Gradskoj vijećnici predstavnike  Udruge 'Novi put' iz Mostara, dobitnika prestižne međunarodne nagrade za 2021. koju dodjeljuje zaklada 'Child10' iz Kraljevine Švedske za borbu protiv trgovine djecom i seksualnog iskorištavanja djece, kao i švedskih nagrada Kraljica Silvija i njezina zaklada 'Briga o djeci'. Predsjednica Udruženja Abida Pehlić upoznala je gradonačelnika Kordića i predsjednika Gradskog vijeća Marića kako je 'Novi put' 

Pročitaj više...

U Gradskoj vijećnici predstavnici Sportskog saveza Grada Mostara

Gradonačelnik Mostara dr.sc. Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić primili su danas u Gradskoj vijećnici predstavnike Sportskog saveza Grada Mostara, Senada Kevelja, predsjednika Upravnog odbora SSGM i Danku Šulentu, predsjednika nadzornog odbora SSGM. Predstavnici Sportskog saveza Grada Mostara Kevelj i Šulenta zahvalili su na prijemu te upoznali su gradonačelnika Kordića i predsjednika Gradskog vijeća Marića s činjenicom kako je Sportski savez Grada Mostara osnovna sportska organizacija sporta u 

Pročitaj više...

Brzojav sućuti gradonačelnika Mostara povodom smrti Milana Bandića

Sve nas je zatekla, iznenadila i iskreno ožalostila vijest o smrti Milana Bandića gradonačelnika Grada Zagreba i velikog  prijatelja Grada Mostara. Milan Bandić bio je čest gost u Mostaru i uvijek spreman na svaki način pomoći našem gradu i svim njegovim narodima i građanima. Zbog svega što je učinio vjerujem kako će ostati upamćen kao jedan od najvećih gradonačelnika u zagrebačkoj povijesti. Jer tijekom svih godina koliko je bio na čelu hrvatske metropole živio je i radio za svoj grad. Grad Zagreb zasigurno će ga uvijek pamtiti i čuvati uspomenu na njega, a Grad Mostar kao iskrenog i dragog prijatelja.

 
Gradonačelnik Grada Mostara
Dr. Mario Kordić

Pročitaj više...

Sretan Dan neovisnosti BiH

Svim građankama i građanima Grada Mostara i cijele Bosne i Hercegovine, najiskrenije čestitke povodom 1. ožujka, Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine, uputili su gradonačelnik Grada Mostara, Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara, Salem Marić. Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da će u skladu sa Zakonom o proglašenju 1. ožujak Danom neovisnosti Bosne i Hercegovine ("Službeni glasnik RBiH", br. 9/95) državna tijela, kompanije i ostale pravne osobe ne rade na Dan neovisnosti. 

Pročitaj više...

Obilježena 17. godišnjica smrti Borisa Trajkovskog

Polaganjem vijenaca ispred spomen obilježja na brdu Matić kod Stoca obilježena je 17. obljetnica smrti makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskog, koji je zajedno sa suradnicima i članovima posade poginuo u zrakoplovnoj nesreći po dolasku u Mostar. Vijence su položila izaslanstva iz Vlade Republike Sjeverne Makedonije, Vijeća ministara BiH, Predsjedništva BiH, Ureda predsjednika Republike Sjeverne Makedonije, Parlamentarne skupštine BiH, Ministarstva vanjskih poslova BiH , Armija Republike Sjeverne Makedonije, Vlada FBiH. 

Pročitaj više...

Prvi zajednički sastanak sa svim načelnicima gradskih odjela i šefovima službi

Gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić, predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić i dopredsjednici Gradskog vijeća dr. Velibor Milivojević i Ivan Zelenika održali su danas u Gradskoj vijećnici prvi zajednički sastanak sa svim načelnicima gradskih Odjela i šefovima službi. U uvodnom obraćanju gradonačelnik dr. Mario Kordić kazao je kako od načelnika Odjela i šefova službi očekuje transparentnost u radu i pokretanje procesa i projekata koju su bili u zastoju zbog činjenice da nije postojalo Gradsko vijeće. 

Pročitaj više...

Pravi čovjek na pravom mjestu Mario Kordić: Od Doma zdravlja do gradonačelnika Mostara

Vrijeme pandemije koronavirusa otkrilo je mnogo toga. Mi u Mostaru imali smo sreće da smo na čelu Doma zdravlja imali Marija Kordića. Naš portal je tada pisao: “Pravi čovjek na pravom mjestu rekli bi stari ljudi. Odmjeren u svim svojim istupima, a nakon tih istupa mnogi naši sugrađani su mirniji i staloženiji. Njegovo ime je Mario Kordić. On je doktor i direktor je Doma zdravlja Mostar. Njegovi pacijenti i radni kolege o njemu imaju samo riječi hvale. O njemu najviše govore njegova djela, kao i funkcioniranje ustanove kojoj je na čelu. 

Pročitaj više...

Posjetite ostale gradske stranice

Interni linkovi