Najnovije vijesti

Sretan Dan neovisnosti BiH

Svim građankama i građanima Grada Mostara i cijele Bosne i Hercegovine, najiskrenije čestitke povodom 1. ožujka, Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine, uputili su gradonačelnik Grada Mostara, Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara, Salem Marić. Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da će u skladu sa Zakonom o proglašenju 1. ožujak Danom neovisnosti Bosne i Hercegovine ("Službeni glasnik RBiH", br. 9/95) državna tijela, kompanije i ostale pravne osobe ne rade na Dan neovisnosti. 

Pročitaj više...

Prvi zajednički sastanak sa svim načelnicima gradskih odjela i šefovima službi

Gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić, predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić i dopredsjednici Gradskog vijeća dr. Velibor Milivojević i Ivan Zelenika održali su danas u Gradskoj vijećnici prvi zajednički sastanak sa svim načelnicima gradskih Odjela i šefovima službi. U uvodnom obraćanju gradonačelnik dr. Mario Kordić kazao je kako od načelnika Odjela i šefova službi očekuje transparentnost u radu i pokretanje procesa i projekata koju su bili u zastoju zbog činjenice da nije postojalo Gradsko vijeće. 

Pročitaj više...

Pravi čovjek na pravom mjestu Mario Kordić: Od Doma zdravlja do gradonačelnika Mostara

Vrijeme pandemije koronavirusa otkrilo je mnogo toga. Mi u Mostaru imali smo sreće da smo na čelu Doma zdravlja imali Marija Kordića. Naš portal je tada pisao: “Pravi čovjek na pravom mjestu rekli bi stari ljudi. Odmjeren u svim svojim istupima, a nakon tih istupa mnogi naši sugrađani su mirniji i staloženiji. Njegovo ime je Mario Kordić. On je doktor i direktor je Doma zdravlja Mostar. Njegovi pacijenti i radni kolege o njemu imaju samo riječi hvale. O njemu najviše govore njegova djela, kao i funkcioniranje ustanove kojoj je na čelu. 

Pročitaj više...

Udruženje “Novi put” iz Mostara dobitnik prestižne međunarodne nagrade “Child 10” za 2021. godinu

Udruženje “Novi put” iz Mostara dobitnik je prestižne međunarodne nagrade za 2021. godinu, koju za borbu protiv trgovine djecom i seksualnog iskorištavanja djece dodjeljuje fondacija „Child10“ iz Kraljevine Švedske, kao i nagrade njenog veličanstva, švedske kraljice Silvije, i njene fondacije „Briga o djeci“. “Novi put” iz Mostara je jedna od samo deset nagrađenih organizacija, izabranih između preko 90 nominacija iz 27 zemalja širom svijeta. Ova BiH nevladina organizacija je jedina u Bosni i Hercegovini koja je dobila ovu nagradu

Pročitaj više...

Informacija o stanju i provjeri sistema za javno uzbunjivanje i obavještavanje stanovništva na području Grada Mostara

U skladu s člankom 47. Pravilnika o organiziranju i funkcioniranju Operativnih centara civilne zaštite, počevši od 1.3.2021.godine,  svakog 1. u mjesecu  u 12:00 sati  emitiranjem signala “prestanak opasnosti” (jednolični ton u trajanju od 60 sekundi) vršit će se provjera ispravnosti sistema za javno uzbunjivanje  na području Grada Mostara. Za potrebe sistema za javno uzbunjivanje i obavještavanje stanovništva na području Grada Mostara, izvršena je nabavke te instalirano 20 elektronskih sirena marke COMTEL jačine 121, 115  i 106 dB na lokalitetima utvrđenim Glavnim projektom za uspostavljanje jedinstvenog i automatiziranog sistema obavještavanja i uzbunjivanja stanovništva na području Grada Mostara.  Grad Mostar je početkom ove godine pokrenuo proces nabavki dodatnih 6 kompleta sirena,

Pročitaj više...

Gradonačelnik svih građana Mostara

Novi mostarski gradonačelnik Mario Kordić ocijenio je u srijedu da će se u svom mandatu više baviti temama koje su važne za svakodnevni život građana, a manje političkim tema te još jednom ponovio da će biti gradonačelnik svih građana Mostara. Smatra kao je pred njim i Gradskim vijećem jako puno posla jer su se, kako kaže, u proteklih 12 godina nagomilali mnogobrojni problemi, od deponija, preko kolektora, do parkinga i vodovoda. - Idemo napraviti jedan new deal za Mostar, odnosno pokrenuti sve ono što stoji svih ovih godina.

Pročitaj više...

Najbolji sportaši Ćorić i Zadro, posebna priznanja Bojanu, Ćamili, Karačiću, Mariću...

Izbor najuspješnijih sportaša, sportskih kolektiva i sportskih radnika u 2020. godini održan je jučer u Gradskoj vijećnici Grada Mostara. Najbolji sportaši Mostara u 2020 godini su Iris Ćorić iz SKK Neretva i Petak Zadro iz JK Borsa. Iris je prvakinja Balkana i brončana na državnom prvenstvu u svojoj kategoriji, dok je Zadro seniorski judo prvak BiH u svojoj kategoriji. Nagrada za najuspješniji mostarski klub pripala je Stolnoteniskom klubu Mostar, najbolja ženska ekipa je Ženski fudbalski/nogometni klub Emina. Alena Ćemalović iz KVS Orka

Pročitaj više...

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić na izboru sportaša Mostara za 2020.

U Mostaru je u tijeku dodjela priznanja najboljim sportašima i sportskim kolektivima Grada Mostara u 2020. godini. Ovo je 19. izbor najboljih sportaša, sportašica i kolektiva u gradu na Neretvi, a manifestaciji nazoči i mostarski gradonačelnik Mario Kordić. Organizator ovog događaja kojemu su osim sportaša nazočili i brojni predstavnici političkog, javnog i kulturnog života u BiH je Sportski savez Grada Mostara.

 

 

Pročitaj više...

Grad Mostar dobio novog gradonačelnika i novog predsjednika Gradskog vijeća

Mario Kordić je novi mostarski gradonačelnik. Novi je gradonačelnik osvojio 17 glasova dok je njegov protukandidat Zlatko Guzin osvojio 16. Nevažećih je bilo dva listića koja su pogrešno ispunjena. Bivši gradonačelnik Ljubo Bešlić obraćajući se vijećnicima i novom mostarskom gradonačelniku, uz čestitke, rekao je kako Mario Kordić preuzima vrlo odgovornu dužnost ''vođenja bisera Hercegovine''. Kordiću je čestitao i protukandidat Zlatko Guzin rekavši kako je zadovoljan što on i njegov kolega liječnik nisu upali u politikanstvo. 

Pročitaj više...

Posjetite ostale gradske stranice

Interni linkovi