Најновије вијести

П о з и в н и ц а

Поштовани, У јулу 2004. је свечано обиљежен завршетак реконструкције Старога моста, датум свечаности темпиран је на дан 10. годишњице доласка Европске делегације у БиХ, као јасно опредјељење и признање европске будућности БиХ. Годину дана након тога догађаја, у јулу 2005. Стари мост и стара градска језгра уписани су на листу УНЕСЦО-а. То су најљепши послијератни догађаји у Мостару и Град Мостар их обиљежава сваке године пригодним програмима. Многи културни објекти

Детаљније...

ИРЕНЕ и ПАМЕТНЕ ШКОЛЕ у посљедњем кругу натјечаја за најбољи ЕУ пројект

С поносом вас обавјештавамо да су два наша пројекта - Иновативни умови паметних школа (СМАРТ СЦХООЛС) и Интеррегионална мрежа за обновљиве изворе енергије и енергетску ефикасност (ИРЕНЕ) у завршном кругу престижног натјецања „Избор за најбољи ЕУ пројект 2020“. Натјецање организира Јутарњи лист , у сарадњи с Хрватском заједницом жупанија, Уредом Еуропског парламента у Хрватској и wеб страницом Жупан.хр. Завршен је први круг натјечаја за најбољи ЕУ пројект

Детаљније...

15. годишњица уписа Старог моста на попис културне баштине УНЕСЦО-а

Данас, 15. јула 2020. године навршава се точно 15 година од уписа Старог моста на УНЕСЦО-ов попис заштићене културне баштине. Стари мост уврштен је на УНЕСЦО-ов попис заштићених споменика на сједници у Дурбану у Јужној Африци.-Многи су били скептици у Босни и Херцеговини, када смо ми кренули и нису жељели да иду у тој изасланству, зато што се бојали неуспјеха - изјавио је пригодом обиљежавања десете годишњице уписа мостарски градоначелник Лјубо Бешлић. Државно изасланство, које је судјеловао на засједању

Детаљније...

"Лјето у дворишту"

Хрватска глазба Мостар одржала је у недјељу вечер на платоу испред Хрватскога дома херцега Стјепана Косаче концерт назива Лјето у дворишту. На концерту су наступили солисти Алмир Хукелић, бузуки – Сарајево и вокални интерпретатори Ивица и Луција Зовко. На репертоару су биле складбе из популарних филмова Миссион Импоссибле, Цхариотс оф Фире, Годфатхер, Зорба Тхе Греек, Псyцхо и друге. Аранжмане потписује маестро Дамир Буноза, а гост концерта био је Карло Милићевић.

Детаљније...

Културна манифестација „Мостарско љето 2020“

Културна манифестација „Мостарско љето 2020“ коју организује пет институција културе у Мостару: Центар за културу Мостар, Народно позориште Мостар, Музеј Херцеговине Мостар, Народна библиотека Мостар и Позориште лутака у Мостару, почиње у петак, 17. јула, а трајат ће до суботе, 22. августа ове године. Поводом одржавања наведе манифестације, у уторак, 14. јула са почетком у 10 сати у Центру за културу Мостар бит ће одржана конференција за медије.

Детаљније...

Обавијест о почетку евидентирања постојећег стања адреса у Граду Мостару

Обавјештавају се власници или корисници некретнина (кућа, станова/пословних простора), на подручју Града Мостара да ће се од 13.7. до 30.9.2020. године вршит евидентирање постојећих адреса (Улица и кућни број). Евидентирање ће вршит повјереници мјесних заједница у сарадњи с дјелатницима Градске управе и Управе за геодетске и имовинско правне послове ХНЖ/К. Евидентирање адреса проводи се у сврху успостве адресног регистра, што ће у коначници омогућит кориштење података о адресама у свакодневном животу (хитна помоћ, ватрогасци, достава поште, таxи служба, могућност ГПС навигације итд.), као и код различитих адмнистративних процедура, примјерице пријаве пребивалишта грађана.

Детаљније...

Реконструкција улица у насељу Пањевина

У току је асфалтирање улице Краљице Јелене и улице Екрема Ћурића у насељу Пањевина.

Град Мостар је осигурао финансијска средства из средстава одржавања цеста за 2020. годину. Извођач радова ЈП Комунално.

Служба за комуналне послове Града Мостара

Детаљније...

Обавијест бирачима Генералног конзулата Републике Хрватске у Мостару

Генерални конзулат Републике Хрватске у Мостару обавјештава све бираче како ће се избори за Хрватски сабор одржати у суботу и недјељу, 4. односно 5. јула. Сва бирачка мјеста налазит ће се у ОШ Петра Бакуле у Мостару у улици Краља Томислава 9. Биралишта ће бити отворена од 7 сати ујутро до 19 сати навечер. Сви који немају адресу пребивалишта у Републици Хрватској и који немају нову е-особну исказницу Републике Хрватске, а нису се активно регистрирали до 24. јуна, моћи ће се активно регистрирати на оба дана избора.

Детаљније...

Obavijest biračima Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Mostaru

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Mostaru obavještava sve birače kako će se izbori za Hrvatski sabor održati u subotu i nedjelju, 4. odnosno 5. jula. Sva biračka mjesta nalazit će se u OŠ Petra Bakule u Mostaru u ulici Kralja Tomislava 9. Birališta će biti otvorena od 7 sati ujutro do 19 sati navečer. Svi koji nemaju adresu prebivališta u Republici Hrvatskoj i koji nemaju novu e-osobnu iskaznicu Republike Hrvatske, a nisu se aktivno registrirali do 24. juna, moći će se aktivno registrirati na oba dana izbora.

Детаљније...

Посјетите остале градске странице

Интерни линкови