Најновије вијести

Телеграм саучешћа градоначелника Мостара поводом смрти Милана Бандића

Све нас је затекла, изненадила и искрено ожалостила вијест о смрти Милана Бандића градоначелника Града Загреба и великог[нбсп] пријатеља Града Мостара. Милан Бандић био је чест гост у Мостару и увијек спреман на сваки начин помоћи нашем граду и свим његовим народима и грађанима. Због свега што је учинио вјерујем како ће остати упамћен као један од највећих градоначелника у загребачкој повијести. Јер током свих година колико је био на челу хрватске метрополе живио је и радио за свој град. Град Загреб засигурно ће га увијек памтити и чувати успомену на њега, а Град Мостар као искреног и драгог пријатеља.

Градоначелник Града Мостара
Др. Марио Кордић

Детаљније...

Срећан Дан независности БиХ

Свим грађанкама и грађанима Града Мостара и цијеле Босне и Херцеговине, најискреније честитке поводом 1. марта, Дана независности Босне и Херцеговине, упутили су градоначелник Града Мостара, Марио Кордић и предсједник Градског вијећа Града Мостара, Салем Марић. Федерално министарство рада и социјалне политике обавјештава јавност да ће у складу са Законом о проглашењу 1. марта, Даном независности Босне и Херцеговине ("Службени гласник РБиХ", бр. 9/95)[нбсп]државна тијела, компаније и остале правне особе не раде на Дан независности.

Детаљније...

Обиљежена 17. годишњица смрти Бориса Трајковског

Полагањем вијенаца испред спомен обиљежја на брду Матић код Стоца обиљежена је 17. обљетница смрти македонског предсједника Бориса Трајковског, који је заједно са сарадницима и члановима посаде погинуо у авионској несрећи по доласку у Мостар. Вијенце су положила изасланства из Владе Републике Сјеверне Македоније, Вијећа министара БиХ, Предсједништва БиХ, Уреда предсједника Републике Сјеверне Македоније, Парламентарне скупштине БиХ, Министарства вањских послова БиХ , Армија Републике Сјеверне Македоније, Влада ФБиХ.

Детаљније...

Први заједнички састанак са свим начелницима градских одјела и шефовима служби

Градоначелник Мостара др. Марио Кордић, предсједник Градског вијећа Мостара Салем Марић и допредсједници Градског вијећа др. Велибор Миливојевић и Иван Зеленика одржали су данас у Градској вијећници први заједнички састанак са свим начелницима градских Одјела и шефовима служби. У уводном обраћању градоначелник др. Марио Кордић казао је како од начелника Одјела и шефова служби очекује транспарентност у раду и покретање процеса и пројеката коју су били у застоју због чињенице да није постојало Градско вијеће.

Детаљније...

Прави човјек на правом мјесту Марио Кордић: Од Дома здравља до градоначелника Мостара

Вријеме пандемије коронавируса открило је много тога. Ми у Мостару имали смо среће да смо на челу Дома здравља имали Марија Кордића. Наш портал је тада писао: “Прави човјек на правом мјесту рекли би стари људи. Одмјерен у свим својим иступима, а након тих иступа многи наши суграђани су мирнији и сталоженији. Нјегово име је Марио Кордић. Он је доктор и директор је Дома здравља Мостар. Нјегови пацијенти и радни колеге о њему имају само ријечи хвале. О њему највише говоре његова дјела, као и функционисање установе којој је на челу.

Детаљније...

Удружење “Нови пут” из Мостара добитник престижне међународне награде “Цхилд 10” за 2021. годину

Удружење “Нови пут” из Мостара добитник је престижне међународне награде за 2021. годину, коју за борбу против трговине дјецом и сексуалног искориштавања дјеце додјељује фондација „Цхилд10“ из Краљевине Шведске, као и награде њеног величанства, шведске краљице Силвије, и њене фондације „Брига о дјеци“. “Нови пут” из Мостара је једна од само десет награђених организација, изабраних између преко 90 номинација из 27 земаља широм свијета. Ова БиХ невладина организација је једина у Босни и Херцеговини која је добила ову награду

Детаљније...

Информација о стању и провјери система за јавно узбуњивање и обавјештавање становништва на подручју Града Мостара

У складу са чланом 47. Правилника о организирању и функционирању Оперативних центара цивилне заштите, почевши од 1.3.2021.године, сваког 1. у мјесецу  у 12:00 сати  емитирањем сигнала “престанак опасности” (једнолични тон у трајању од 60 секунди) вршит ће се провјера исправности система за јавно узбуњивање на подручју Града Мостара. За потребе система за јавно узбуњивање и обавјештавање становништва на подручју Града Мостара, извршена је набавке те инсталирано 20 електронских сирена марке ЦОМТЕЛ јачине 121, 115 и 106 дБ на локалитетима утврђеним Главним пројектом за успостављање јединственог и аутоматизираног система обавјештавања и узбуњивања становништва на подручју Града Мостара.

Детаљније...

Градоначелник свих грађана Мостара

Нови мостарски градоначелник Марио Кордић оцијенио је у сриједу да ће се у свом мандату више бавити темама које су важне за свакодневни живот грађана, а мање политичким тема те још једном поновио да ће бити градоначелник свих грађана Мостара. Сматра као је пред њим и Градским вијећем јако пуно посла јер су се, како каже, у протеклих 12 година нагомилали многобројни проблеми, од депонија, преко колектора, до паркинга и водовода. - Идемо направити један неw деал за Мостар, односно покренути све оно што стоји свих ових година.

Детаљније...

Најбољи спорташи Ћорић и Задро, посебна признања Бојану, Ћамили, Карачићу, Марићу...

Избор најуспјешнијих спорташа, спортских колектива и спортских радника у 2020. години одржан је јучер у Градској вијећници Града Мостара. Најбољи спорташи Мостара у 2020 години су Ирис Ћорић из СКК Неретва и Петак Задро из ЈК Борса. Ирис је првакиња Балкана и брончана на државном првенству у својој категорији, док је Задро сениорски јудо првак БиХ у својој категорији. Награда за најуспјешнији мостарски клуб припала је Столнотениском клубу Мостар, најбоља женска екипа је Женски фудбалски/ногометни клуб Емина. Алена Ћемаловић из КВС Орка

Детаљније...

Посјетите остале градске странице

Интерни линкови