IMPULSE Interreg MED Grad Mostar

letak Mostar IMPULSE.pdf (290.3 KiB)

Javni poziv za rekonstrukciju objekta PU Zapad-IMPULSE

Odluka o pokretanju-rekonstrukcija objekta PU Zapad Mostar IMPULSE.pdf (79.3 KiB)

Poziv za nadzor radovi rekonstrukcija PU Zapad-IMPULSE

Poziv za izradu video komunikacijskog materijala-IMPULSE

Javni poziv za rekonstrukciju JR Grada Mostara-IRENE

Projekt IRENE

Interregiona Renewable &ENErgy efficiency network

Project IRENE prijavljen je u sklopu IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna I Hercegovina-Crna Gora, Prioritetne osi 2.: “Zaštita okoliša i biološke raznolikosti, poboljšanje prevencije rizika te promicanje održive energije i energijske učinkovitosti.” Specifičnog cilja: “ Promicanje korištenja obnovljivih izvora energije, poticanje energijske učinkovitosti.”

Provedba projekta započela je 01.07. 2017. godine i traje do 31.12.2019. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.915.820,00 EUR od čega 1.628.447,00 EUR sufinancira Europska unija. Nositelj projekta je Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, a partneri na projektu Zadarska županija iz Hrvatske, Eko centar DELFIN i Općina Tivat iz Crne Gore te Asocijacija za ekonomski razvoj I Grad Mostar iz Bosne i Hercegovine.

Glavni cilj projekta je zaštita okoliša i poticanje održivog korištenja prirodnih resursa u pograničnim područjima kroz zajednički razvoj I umrežavanje lokalnih sustava upravljanja energijom u prkograničnom području za poticanje energijske učunkovitosti I korištenja sustava obnovljivih izvora energije u javnom sektoru.

Projekt IRENE s njegovim djelokrugom izravno pridonosi općem cilju Programa “Ojačati socijalni, gospodarski i teritorijalni razvoj programskog područja” kroz provedbu zajedničkih intervencija na području zaštite okoliša i održive energije.

Najvažniji rezultati projekta su:

-Zamjena postojećih rasvjetnih sustava s energetski učinkovitom rasvjetom na području grada Zadra i Mostara, ten a 11 lokacija na prekograničnom području.

-Uvođenje novog solarnog sustava na sportskoj dvorani “Župa” u Tivtu.

-Uspostava tima za EE u Tivtu.

-Organizacija I implementacija specijaliziranih radionica kojima će se podići kapacitet timova za energijsku učinkovitost.

- Podizanje kapaciteta dodatnim opremanjem timova za EE specijaliziranom opremom.

-Promo kampanja projekta koja među ostalim uključuje produkciju I izvođenje predstave za djecu na očuvanje i zaštite okoliša kroz jednostavne korake energijske učinkovitosti koja će se održavati u sve tri partnerske zemlje.