Амбасадор Краљевине Шпаније у посјети Мостару

Градоначелник Мостара Љубо Бешлић примио је данас у Градској вијећници Босца Гименеза Сориана, амбасадора Краљевине Шпаније у Босни и Херцеговини.

Градоначелник Бешлић и[нбсп]амбасадор Сориана разговарали су о политичким приликама у Мостару, а у том контексту и око измјена Изборног закона БиХ те проведбе одлуке Уставног суда БиХ везано за измјене Статута Града Мостара.

Градоначелник Бешлић и амбасадор Сориана изразили су задовољство досадашњом сарадњом на различитим пројектима те нагласили потребу за наставком сарадње на различитим пројектима, а један од њих је пројект садње маслина у Мостару и Херцеговини.

Пројект 'Узгој маслина на подручју Херцеговине' резултат је сарадње између Града Мостара и шпанске корпорације Агро Севилла, највећег свјетског произвођача маслина. А њихова намјера је да у идуће три године промовира и реализира пројект садње око 1000 хектара маслина на подручју Херцеговине.

Бешлић је нагласио како свакако важну улогу у том пројекту, уз Град Мостар, имају и Агрономски и прехрамбено-технолошког факултет Свеучилишта у Мостару и Агромедитеранског факултета Џемал Биједић.

Иди назад