Бешлић на конференцији о ИПА програму Јадранске прекограничне сарадње

Градоначелник Мостара Љубо Бешлић суђеловала је , у организацији Уреда Абруззо регије у Бруџеллесу, на конференцији о ИПА програму Јадранске прекограничне сарадње.

На конференцији се разговарало о техничкој припреми и изведби програма, кохезијским и предприступним политикама ЕУ-а, миграцијама, улози европских регионалних законодавних скупштина у територијалној сарадњи ЕУ-а након 2020. године, стратегији ЕУ-а за Јадранско и Јонско подручје (ЕУСАИР) те о пријеварама и неправилности у управљању структурним фондовима ЕУ-а.

“Потребно је зажтитити и нагласити наше културне идентитете – изјавио је градоначелник Града Мостара, Љубо Бешлић, те кроз људску потребу за напретком, суочити се с новим изазовима које нам доноси глобализација. Не можемо засигурно у томе успјети сами, те с тога и Европа треба допринијети равномјернијем развоју територија, како земаља чланица, тако и оних које то још увијек нису. Ми смо, захваљујући ИПА Програму, могли уложити средства у обновљиве изворе енргије, у нашу историјску и културну баштину, те смо захваљујући оствареним пројектима, кадидирали наш град за Европски Град Културе 2024.”

Уз градоначелника Бешлића на конференцији су говорили и Паола Ди Салваторе, директорица Управљачког тијела ИПА Адриатиц програма, Никола Доброславић, предсједник Јадранско-јонске еурорегије и жупан Дубровачко-неретванске жупаније и Слађан Беванда, министар унутрашњих послова у Влади Херцеговачко-неретванског кантона.

Иди назад