Бешлић упутио писмо компанији Еуроњингс због текста о Мостару

Градоначелник Града Мостара Љубо Бешлић упутио је писмо компанији Еуроњингс у којем тражи да се са њихових службених страница уклони текст о Мостару због неточних информација које садржи.

- Након што се на Вашим службеним страницама појавила информација о почетку продаје авионских карата за Мостар објавили сте и информацију о Мостару, која је у неколико ставака потпуно нетачна и нанијела је немјерљиву штету Граду Мостару и његовим становницима. У Граду Мостару не живи „већинско муслиманско становништво“. Службеним пописом из 2013. године, по националној и вјерској структури, видљиво је да у Граду није муслиманска већина. Према том попису у граду Мостару живи 113 169 становника, од 51 216 Хрвата, 46 752 Бошњака, 4 421 Србин, 1 312 се не изјашњава о националној припадности, 1 910 су друге нације – истиче Бешлић у писму.

Додаје и како се у тексту наводи да мостарска знаменитост Стари мост спаја „босански и хрватски дио града“, што је опет изречена неистина.

- Град је један с једном администрацијом и већ годинама функционира на такав начин. Како се ради о грубим погрешкама на Вашим службеним страницама, које су већ пренијели и неки медији, тражимо да тај текст уклоните – наводи градоначелник Бешлић у писму[нбсп]авионској компанији Еуроњингс која је недавно најавила успоставу редовитих летова између Мостара и њемачких градова Стуттгарт и Дüсселдорф.

Текст на који је реагирао градоначелник Бешлић у међувремену је уклоњен са службене интернет странице Еуроњингса.

Иди назад