БИЦИКЛИСТИ ИЗ АУСТРИЈЕ ПОСЈЕТИЛИ ВРТИЋ "СУНЧАНИ МОСТ"

МОСТАР, 12. септембра (ФЕНА) - Скупина од 20 бициклиста из Аустрије посјетила је јутрос интегративни вртић ''Сунчани мост'' у Мостару на свом ''Путовању мира на бициклима кроз БиХ''.  
 Сви судионици ове акције су чланови 'Међународног друштва за помирење' са сједиштем у Аустрији.  Путовање је започело 2. септембра из Беча , а планирано је да заврши у Сарајеву 21. септембра на Међународни дан мира. 
 "Путовање мира на бициклима има три главна циља и то  утемељити солидарност и успоставити везу између људи Босне и Херцеговине и Аустрије у Еуропи, помоћи промовирању захтјева и иницијатива локалних мировних и осталих цивилних друштава и бити симбол мирног суживота и охрабрити волонтерски рад властитим примјером", наводи се у приопћењу из интегративног вртића "Сунчани мост".
 У пратњи директорице вртића Биљане Челан, бициклисти су обишли просторије вртића и упознали се с програмом рада. Оснивач овог вртића је аустријска организација ''Диакониеwерк''. У свом програму рада вртић промовира помирење  и суживот између дјеце различитих националности. Након кратког предаха уз освјежење и дружења с дјецом, бициклисти су наставили путовање мира.
 На свом путу до сад су у БиХ прошли кроз Бању Луку, Јајце, Доњи Вакуф, Прозор и Јабланицу. Након Мостара, настављају путовање кроз Коњиц, Сребреницу, Зворник, Тузлу, Жепче, Зеницу и Сарајево.
 
(Фена) гп

Иди назад