„Благданске чаролије у граду на Неретви“

Паљењем прве адвентске свијеће на "Рондоу" службено је започело адвентско вријеме.

Свечано је отворен 2. „Адвент у Мостару“, који својим програмом жели употпунити благданско озрачје у граду на Неретви. Врпцу су пререзале и адвентска врата отвориле Јелка Милићевић, федерална министрица финансија те Зора Дујмовић, федерална министрица културе и спорта.

„Адвент у Мостару се и ове године потрудио вратити благдански угођај у Мостар, а радосни дух желимо проширити по цијелом граду. Надам се да ћемо се и ове године дружити те у пријатељству и заједништву вратити праве чари благданског раздобља'', поручили су организатори.

Малишанима су осмијехе на лица мамили ликови из цртића, а св. Никола је на Адвент дошао без Крампуса, јер су сва ђечица била добра. Родитељи су уживали у глазбеним способностима Вокално инструменталне скупине Откривење, а за вечерњу забаву била је задужена популарна група Синергија, која је расплесала цијели Адвент.

„Имали смо прилику слушати и Хрватску глазбу Мостар, а мостарске мажореткиње су својим наступом донијеле радост, осмијех и плес. Вечерашњи осјећај је била и најбоља позивница људима добре воље да до сијечња буду дио ове зимске, благданске чаролије“, додали су организатори.

Клизалиште већ неколико дана забавља све љубитеље зимских радости, а дан касније, у понеђељак, Адвент ће се отворити ујутро у десет сати, када ће пригодан глазбени програм забављати све посјетитеље и пролазнике. У 16 сати маскоте долазе на Адвент, а у 17.30 весели Шеширко ће с волонтерима и аниматорима правити чизмице за св. Николу. У 18 сати сви малишани ће заплесати у мини дисцу, а од 20 сати на Адвенту ће се представити полазници Мостар роцк школе.

„Мостар је предиван град, Адвент га чини још посебнијим. Мостар се и ове године придружује највећим европским метрополама са својим адвентским слављем. Благдански осмијех, радост и бљесак у оку су ту, поред нас. Веселимо се заједничком дружењу!“

Удруга Адвент Мостар

Иди назад