Честитка градоначелника Бешлића за Дан учитеља

Градоначелник Мостара Лјубо Бешлић упутио је честитку свим учитељицама и учитељима у пригоди Свјетског дан учитеља који се обиљежава данас 5. листопада/октобра.

Драге учитељице и учитељи,

у поводу Свјетског дана учитеља, [нбсп]упућујем Вам свима честитку и изражавам захвалност и поштовање за знање које преносите [нбсп]ученицама и ученицима водећи их до нових спознаја и дајући допринос њихову одгоју и образовању.

Наш је заједнички циљ сретно дјетињство сваког дјетета, квалитетно образовање те стварање друштва у којем ће дјечја радост бити најважније мјерила успјешности наших постигнућа. А захтјеви и очекивања која се данас постављају пред учитељице и учитеље велики су и потребно је пуно умјешности, ентузијазма, али прије свега љубави за тај рад.

Стога је Ваша улога у друштву од изнимног значаја и важности, а ваш позив је племенит и одговоран и треба бити тако и стога треба бити примјерено вреднован и цијењен.

Желимо Вам сретан Дан учитеља те пуно среће и здравља у овим за све нас изванредним околностима!

Градоначелник
Лјубо Бешлић

 

Свјетски дан наставника прогласио је УНЕСЦО 1994. године у спомен на исти датум 1966. године, када је потписана Препорука о статусу наставника, а слави се у више од стотину земаља свијета на 5. листопада/октобра сваке године.

Иди назад