Делегација Азербајџана у радном посјету Мостару и ХНК-у

Делегација Владе Херцеговачко-неретванског[нбсп]кантона (ХНК) на челу с предсједником Владе Невенком Херцегом, одржало је у петак у Мостару састанак с дипломатско-господарским[нбсп]представницима Републике Азербајџан, предвођено[нбсп]амбасадором Републике Азербајџан Елдаром Хасановим, који из Будимпеште покрива југоисток Европе и БиХ.

На састанку се разговарало о пријатељству двију земаља и његовом проширењу али и пословном амбијенту, сигурносном окружењу и будућим улагањима у БиХ, посебице у Херцеговини.

- Исказали смо интересе за неколико значајних пројеката, а посебице у сегменту туризма, пољопривреде и обновљивих извора енергије - изјавио је након састанка предсједник Владе ХНК-а Невенко Херцег.

Он је подсјетио како је посјет азербајџанске делегације[нбсп]припрема за посјет азербајџанског предсједника БиХ и узвратног посјета члана Предсједништва БиХ Драгана Човића Азербајџану.

Хасанов је истакнуо како су у разговорима суђеловали представници великих компанија које су присутне на Балкану, односно у југоисточној Европи, а које су заинтересирани за подручје Херцеговине, посебице Мостар.

- Оно што је најважније је да постоји позитивна атмосфера и искрено пријатељство двију земаља и сигуран сам да је овај састанак почетак мултилатералне и билатералне сарадње - коментирао је азербајџански амбасадор.

Домаћин састанка, градоначелник Мостара Љубо Бешлић истакнуо је како Азербајџан даје велике могућности за заједничку сарадњу на одређеним пројектима који би створили боље увјете за живот и придонијели бржем развоју и Мостара и БиХ.

- Исказана је искрена жеља између двије стране да се направи искорак и сигуран сам да ће се ови разговори наставити и получити резултате - оцијенио је Бешлић.

Подсјетио је да је Мостарски сајам привреде, такођер, мјесто на којем би се убудуће требали сусрести[нбсп]привредници двију земаља те како се нада да ће им се прикључити и[нбсп]привредне коморе те ресорна министарства.

Иди назад