Дочек Нове године на отвореном

МОСТАР, 30. децембар (ФЕНА) - Мостар и ове године организира дводневни програм за дочек Нове године на отвореном, а за добру забаву у силвестарској ноћи побринут ће се домаћи бенд Тwист, истарска група Гутсафи те загребачко Хладно пиво, које ће увести Мостарце у нову годину.
Славље се наставља и сљедећи дан када ће се одржати "афтер партy" уз ритмове мостарског Биг Бенда и Црвене јабуке.
- Град Мостар традиционално, трећу годину за редом, организира дочек Нове године на отвореном како би у добром озрачју на тренутак заборавили све бриге, недаће, проблеме и препустили се лијепим осјећајима и емоцијама дочека Нове године, односно осјећајима међусобне љубави и пријатељства - изјавила је главна савјетница Града Мостара Радмила Комадина на конференцији за новинаре.
Комадина је у своје особно те уиме градоначелника Мостара и свих упосленика Градске управе, грађанима Мостара пожељела да Нову годину дочекају у добром здрављу и расположењу, уз жељу да сви скупа учинимо све да окружење у којем живимо буде љепше.
За продукцију овогодишњег дочека задужен је Мили Тиро из МЦ Паваротти Мостар који се осврнуо на догађаје у мостарском Зимског града, подсјетивши како је у протеклих мјесец данас одржан низ концерата и других догађаја који су привукли велики број публике.
- Мислим да смо ове године направили значајан и битан искорак и надам да је ово путоказ за оно што ћемо радити у будућности - казао је Тиро.
На стару годину точно у подне планиран је и дочек "дјечје нове године" те су организатори позвали Мостарце и Мостарке да доведу своју дјецу на ту прославу.
О сигурносном аспекту дочека Нове године говорио је гласноговорник МУП-а ХНЖ-а Лјудевит Марић који је најавио јако осигурање полиције како би се одржао јавни ред и мир.
"Нећемо се либити упорабити репресију према особама које буду нарушавале јавни ред и мир и доводили у опасност грађане који ће судјеловати на концерту", упозорио је Марић.
На конференцији за новинаре видео линком су се обратили и извођачи новогодишњег програма (Густафи, Хладно пиво и Црвена јабука) те уз стихове "Био млад или стар за дочек Нове године дођи у Мостар" најавили одличну забаву за најлуђу ноћ.

Иди назад