Додјела награда за најуређенија дворишта

У циљу унапрјеђења одговорности према заштити животне средине Град Мостар је расписао Јавни позив за избора за најљепше уређеног дворишта (окућнице), школског двориште, балкона и терасе стамбених објеката и најуређенији градски простор.

''Нама је циљ да сваким даном Мостар, као једно туристичко средиште БиХ добива пуно бољу слику, да би живјело у пуно бољем амбијенту, да млади људи, ви сте из институција које се баве с људима, потакнете да размишљају на један исправан начин, да смо ми у животу пролазни на земљи да долазе иза нас млађи, да се генерације смјењују, али да треба нешто што вриједи сачувати за будућа покољења и на такав ћемо начин остварити мисију која нам је свима задана да сачувамо планету да имамо квалитетан живот и да иза себе оставимо нешто уређеније него што је било прије'', рекао је градоначелник Љубо Бешлић. Нагласио је како му је жеља да сваке године буде све више и више људи који се натјечу јер ћемо кроз такву конкуренцију добити љепши град што нам је свима циљ те да иако су награде скромне, изразио је наду како ће ово признаје које је додијелио Град Мостар бити потицај како њима тако и њиховим сусједима и да ће се многу угледати на њих.

Додјела новчаних награда, робних бонова и захвалница добитницима уприличена је данас у Градској вијећници, а у прилогу је попис награђених и фотографије са свечаности уручења.

Подсјећамо како је Град Мостар добио награду 'Првак заштите природе, БХ Греен Ањардс 2018.' и плакету 'Златна Тиса' у категорији градова за 2018. годину. Награду је уручио Јакуб Скалник, амбасадор Републике Чешке у БиХ. ЦРП из Тузле уз подршку Амбасаде Републике Чешке, УНДП-а, ГИЗ-а, Федералног министарства околиша и туризма, Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске, Фонда за заштиту околиша ФБиХ и Фонда за заштиту животне средине и енергетску учинковитост Републике Српске, по други пут у Босни и Херцеговини организирао је дођелу споменуте награде.

ПР ГМ ДК

 

Иди назад