• Град Мостар
  • Почетна
  • Експерти за нематеријалну културну баштину југоисточне Европе у посјети Мостару

Експерти за нематеријалну културну баштину југоисточне Европе у посјети Мостару

Градоначелник Мостара Љубо Бешлић и главна савјетница Града Мостара Радмила Комадина примили су у Градској управи експерте за нематеријалну културну баштину југоисточне Европе.

Експерти бораве у БиХ од 27-28. јуна 2017. гђе разговарају о начинима заштите нематеријалне културне баштине у БиХ и Европи, финансирању и механизмима који осигуравају одговарајући заштиту ове баштине. БиХ је ове године домаћин састанка који представља платформу за јачање сарадње и размјену информација у области нематеријалне културне баштине. Судионици ће, између осталог, бити информирани о севдалинци и скоковима са старог моста у Мостару.

Експерти су посјетили Мостар из разлога што се скокови са Старог моста налазе на Прелиминарној листи нематеријалне културне баштине Босне и Херцеговине. Са експертима су били Биљана Чамур Веселиновић , помоћница министра цивилних послова и Синиша Шешум водитељ УНЕСЦО уреда у БиХ.

Анто Шаин из Агенције Стари град презентирао им је пројект обнове Старог моста, а након састанка у Вијећници експерти су обишли Стари град.

Иди назад