• Град Мостар
  • Почетна
  • Енвер Марић од Спортског савеза Града Мостара примио признање за животно дјело

Енвер Марић од Спортског савеза Града Мостара примио признање за животно дјело

Легендарни вратар Вележа Енвер Марић примио је данас у Мостару признање за животно дјело које му је додијелио Спортски савез Града Мостара.
Признање су му уручили градоначелник Мостара Љубо Бешлић и предсједник Градског вијећа Мурат Ћорић, који су се захвалили Марићу на свему што је учинио у спорту те на промоцији Мостара и БиХ.
"Ви сте један добар примјер како се у спорту може успјети, а наша је жеља да добрим примјерима покажемо људима да се вриједи бавити спортом, те се борити за свој клуб и боје града", казао је градоначелник Бешлић.
Енвер Марић захвалио је на урученом признању, истакнувши како ово признање за њега представља највеће животно достигнуће.
"Ја сам Мостарац и Вележовац и због Вележа сам се враћао у Мостар, па и у ове старе дане. Врло сам сретан јер се велики број мојих пријатеља окупио данас на овоме мјесту и ту је радост тешко описати", казао је Енвер Марић, изразивши жаљење што на додјелу признања није могао доћи Душан Бајевић, који је заједно с Енвером Марићем и Фрањом Владићем чинио познати БМW тројац.
Енвер Марић рођен је 25. 4. 1948. у Мостару. Са 12 година почео ногометом се почео бавити у Вележу, а за први тим дебитирао у сезони 1967./68. Прву утакмицу за репрезентацију бивше Југославије играо је 1972. године против СССР-а у Београду. За државни тим је одиграо 32 утакмице, а убиљежио је наступ и на СП-у 1974. године у Њемачкој. Марић је 1973. године проглашен најбољим ногометашем Југославије. Марић је 1976. године прешао у њемачки Сцхалке. У дресу Вележа одиграо је више од 600, а за Сцхалке 04 у Бундеслиги више од 150 утакмица. Три пута је бранио за репрезентацију свијета, односно Еуропе.
По завршетку каријере Марић се окренуо тренерској каријери а завршио ју је у берлинској Херти 2010. године. Након 42 године рада у ногомету отишао је у мировину. Живи у Берлину.

Иди назад