• Град Мостар
  • Почетна
  • Градоначелник Бешлић с представницима рукометних савеза о довршетку изградње дворане

Градоначелник Бешлић с представницима рукометних савеза о довршетку изградње дворане

Dvorana u Mostar

Градоначелник Мостара Љубо Бешлић, заједно с начелником Одјела друштвених дјелатности Божом Ћорићем, предсједником Спортског савеза Града Мостара Хасаном Шишићем и директором Агенције за изградњу културно-спортског центра Едином Прашом, разговарао је данас с Леоном Калином, предсједником Комисије за организацију и натјецања и чланом Предсједништва Међународног рукометног савез (ИХФ), те представницима Рукометног савеза БиХ, Смајом Карачићем, главним тајником РС БиХ, Станиславом Муцићем, чланом Извршног одбора РС БиХ и Драганом Миличевићем, чланом извршног одбора РС БИХ.
 Тема састанка била је довршење пројекта изградње Културно спортског центра у Мостару, односно како затворити финанцијску конструкцију да би се спортска дворана завршила и била спрема за Свјетско јуниорско рукометно првенство 2013. године, када би Град Мостар био један од градова домаћина те велике спортске приредбе.
Након састанка заједно су обишли градилиште гдје су их представници извођача радова, твртке Херинг, и директор Агенције Прашо упознали с до сада завршеним радовима и динамиком градње.

IHF_dvorana   IHF_dvorana

Градоначелник Бешлић скоро је добио и од Олимпијског одбора Босне и Херцеговине потпору да се пројект спортске дворане, у оквиру својих надлежности.
Иначе, нова дворана површине 30.000 метара четворних треба бити саграђена према свим еуропским стандардима. У склопу спортске дворане гради се и подземна гаража са 700 паркинг мјеста.
Осим гараже, према идејном пројекту подземних етажа, дворана ће имати бројне друге садржаје. Овисно од спорта, дворана би располагала са три до пет тисућа мјеста, док би тијеком других манифестација располагала са 6.000 сједећих мјеста. Процијењена вриједност цијелог пројекта је 35 милијуна КМ.

Уред за односе с јавношћу

Иди назад