Градоначелник Бешлић на прослави 70. годишњице Медицинске школе у Мостару

Под високим покровитељством др. Невенка Херцега, предсједника Владе Херцеговачко – неретванског[нбсп]кантона у Великој дворани Хрватскога дома херцег Стјепан Косача у Мостару, данас је Свечаном академијом обиљежен Дан школе и 70.[нбсп]годишњица оснутка Средње медицинске школе Сестара милосрдница Мостар.

Стана Ротим,директорица Средње медицинске школе у Мостару укратко се осврнула на 70 година њезина постојања, истичући како Школа може бити поносна на велики број ученика, који су након средњошколског образовања постигли запажене свјетске резултате, не само у области медицине него и у другим областима.

Захвалила је свима који су кроз седам деценија помагали Школу и заједно са њезиним ученицима и ђелатницима придонијели да постане један од заштитних знакова Града Мостара.

Честитајући Дан школе и 70. обљетницу њезина утемељења, предсједник Херцег истакнуо је како је Средња медицинска школа Сестара милосрдница прошла трновит пут, те да је - не само опстала - него стигла до врха захваљујући устрајности и несебичну дијељењу знања.

Ријечи честитке за годишњицу и сав постигнућа упутио је и градоначелник Мостара Љубо Бешлић казавши како Медицинска школа може бити на понос града и увијек ће имати подршку града.

У оквиру прославе промовирана монографија „Школа за живот“ аутора Маринка Јовановића.

Иди назад