Градоначелник уприличио састанак с амбасадорима

Градоначелник Мостара Лјубо Бешлић заједно с главном савјетницом Града Мостара Радмилом Комадином и начелницом Одјела за господарство, комуналне и инспекцијске послове Амиром Трбоња, примио је данас амбасаорицу Швицарске у БиХ НЈ.Е. Андреа Раубер Саxер, амбасадорицу Аустрије у БиХ, Нј.Е. Улрике Хартманн, амбасадора Француске у БиХ Нј.Е. Гуиллауме Роуссон и Бојану Урумова, шефицу Уреда Вијећа Европе у БиХ.
Градоначелник Бешлић на састанку их је упознао с градњом неких инфраструктурних, али и проблемима у свези с тим, а који су од великог значаја за Град, међу њима и депонија Уборак-Буђевци и прочистача отпадних вода.

Такођер, тијеком разговора градоначелник је затражио помоћ у збрињавању муља с прочистача отпадних вода те за завршетку пројекта обнове и опремања Глазбене школе на Мусали, за што је потребно око 1 200 000 КМ, а за што су амбасадори обећали конкретну помоћ

Након састанка, одржаног на тражење амбасадора, на конференцији за новинаре амбасадорица Андреа Раубер Саxер изразила је задовољство састанком с градоначелником и његовим сарадницима јер је, како је истакнула, установљена жеља да се ријеше проблеми везани за депонију Уборак, узимајући у обзир владавину права, примједбе и настављајући дијалог са свим странама које су укључене. Оцијенила је како су се усугласили да су спремни подржати све оне који се залажу за рјешење проблема на свим разинама и изналажење конкретних рјешења.

Иди назад