Изградња повјерења путем тјелесног образовања у Босни и Херцеговини

У сарадњи с Јапанском агенцијом за међународну сарадњу – ЈИЦА која у БиХ проводи пројект „Изградња повјерења путем тјелесног образовања у Босни и Херцеговини“ данас, у четвртак, у мостарској Градској вијећници[нбсп] одржан је семинар на тему значаја тјелесне активности у очувању и унапређењу здравственог статуса, креирању амбијента за кретне активности.

На семинару је било ријечи и о добрим праксама како у мостарским школама тако и праксама у Јапану. Предавање је намијењено за директоре основних и средњих школа с подручја Херцеговачко неретванског кантона.

Проф .др. Изет Рађо, Олимпијски одбор БиХ) говорио је о теми „Улога и значај менаџмента у образовању у креирању амбијента за што квалитетнију реализацију кретних активности ученика“, доц.др. Ријад Новаковић - вањски стручни савјетник ЈИЦА пројекта "Изградња повјерења путем тјелесног образовања у БИХ", о теми: Важност тјелесног вјежбања у одрастању школске популације и Тсуји Yасуко, координаторица ЈИЦА пројекта, о теми „ Добре праксе и карактеристике ТЗО у Јапану“

Уз њих семинару су били присутни и амбасадор Јапана у Босни и Херцеговини Њ.Е. Хидеyуки Сакамото, предсједник Тоyота адриа Кенсуке Тсуцхиyа, министар образовања, културе и спорта ХНК-е Расид Хаџовиц, главна савјетница Града Мостара Радмила Комадина.

У свом обраћању главна савјетница Комадина нагласила је како је значај тјелесног одгоја у формирању једне особе важан, те да је бављење спортом предувјет правилног развоја, одрастања, који ће у коначници дати и свој допринос развоју своје животне заједнице.

Иди назад