• Град Мостар
  • Почетна
  • Мапа приступачности основних и средњих школа за дјецу и младе са инвалидитетом

Мапа приступачности основних и средњих школа за дјецу и младе са инвалидитетом

Удружење грађана „Нешто Више“ из Сарајева израдило је Мапу приступачности основних и средњих школа за дјецу и младе са инвалидитетом под називом http://zelimznanje.com/map/ . Мапа између осталог садржи податке о приступачности за дјецу и младе са инвалидитетом свих основних и средњих школа са подручја Града Мостара. Циљ је да се дјеци и младима са инвалидитетом, као и њиховим родитељима олакша потрага за приступачном и одговарајућом школом.

Мапа садржи низ података нпр. да ли школа има лифт, рампу и приступачан тоалет за инвалидна лица и још много података, а сви подаци су попраћени фотографијама школа.

Мапа функционира једноставно и до података се долази укуцавањем назива града /Мостар, Сарајево итд./ или уписивањем назива одређене школе.

Мапа садржи податке и фотографије о степену приступачности за 300 школа са подручја Кантона Сарајево, Града Мостара и Бања Луке, Тузланског и Зеничко-Добојског кантона.

Постављањем линка наведене Мапе на њеб страницу Града олакшаће се процес школовања ђеце и младих са инвалидитетом са подручја Града Мостара.

 

Иди назад