Млади Мостарци представили своје пословне идеје

Мостарски млади подузетници представили су у уторак у Мостару своје нове пословне идеје из области развоја туризма, услужних ђелатности и производње еко домаће хране.[нбсп]

Ријеч је о 11 пословних идеја које су у протекла три мјесеца подузетници развијали кроз Пројект запошљавања младих (YЕП), чије провођење су подржали Влада Швицарске, Град Мостар и њемачка конзултантска кућа ГОПА.[нбсп]

Главна савјетница градоначелника Мостара Радмила Комадина позитивним је оцијенила и поздравила провођење пројекта YЕП, који је између осталога, како је рекла, омогућио младим људима останак на овим просторима.

[нбсп]У оваквој тешкој господарској ситуацији у читавом свијету, а посебице у БиХ из које све више младих људи одлази, заиста је позитивно да је тим људима дана прилика остати код[нбсп]својих кућа и ту примијенити своје знање - казала је Комадина новинарима уочи представљања.

[нбсп]Координатор пројекта Александар Додик нагласио је како је ријеч о 11 пословних планова људи који кроз покретање властитог посла желе ријешити свој статус и своју егзистенцију те како су у питању идеје[нбсп]од микробизниса до много озбиљних послова гђе људи имају особни и финанцијски потенцијал изнијети одличне послове.

Појаснио је како ово није пројект у којему су точно назначена финанцијска средства за пословну идеју него је финанцијска подршка усклађена с развојем њихових пословних планова, а креће се од 5 до 50[нбсп]хиљада марака.

Додик је изразио добродошлицу свим људима који желе реализирати своју пословну идеју, напоменувши како овај пројект нема селектирану одређену господарску грану коју више или мање подржава, тако да су сви добродошли.

Један од подузетника Харис Мичијевић заједно с партнером Денисом Ћорићем у Старом граду у Мостару покренуо је Бустан д.о.о. гђе ће туристима представљати херцеговачку културу и традиционалне мостарске занате те друге занимљиве едукативне садржаје.

Мичијевић је изразио велико задовољство овим пројектом, нагласивши при томе велику стручност и професионалност људи који га воде.

- Овај пројект може послужити као модел свим образовним институцијама како да раде с младим људима и као да у њима пробуде жељу да узму ствари у своје руке - истакнуо је Мичијевић.

(ФЕНА) И.Б.

 

Иди назад