• Град Мостар
  • Почетна
  • Мостар тражи подршку Олимпијског одбора да би се кандидирао за Медитеранске игре

Мостар тражи подршку Олимпијског одбора да би се кандидирао за Медитеранске игре

MOO Mostar

Градоначелник Мостара Љубо Бешлић затражио је потпору Олимпијског одбора Босне и Херцеговине да се тај град заједно с Котором и Дубровником кандидира за Медитеранске игре 2021. године.
Бешлић је данас на састанку у Олимпијском одбору БиХ обавијестио о томе потпредсједнике Синишу Кисића и Маријана Квесића.
Три града под заштитом УНЕСЦО-а би спортом и организацијом великих спортских натјецања промовирала идеју заједништва, помирења и олимпијских вриједности.
Као први корак, ка осигурању неопходне инфраструктуре за кандидатуру, Град Мостар је започео изградњу вишенамјенске градске спортске дворане која би требало да буде завршена за двије године. Босна и Херцеговина добила је 2013. године Свјетско јуниорско рукометно првенство, а један од шест градова домаћина требао би бити и Мостар, наравно ако буду постојали сви инфраструктурни и организацијски предувјети за такву манифестацију. Представници ОО БиХ обећали су са своје стране у оквиру својих надлежности потпору Граду Мостару.Градоначелник Бешлић потом је с заједно са својим домаћинима обишао и Олимпијски музеј БИХ.

Уред за односе с јавношћу

Иди назад