Мостарце ће за Нову годину забављати домаћи бендови

У Мостару ће на шетници у Улици Николе Шубића Зринског бити организиран дочек Нове 2018. године, на којему ће Мостарце и госте града на Неретви у Нову годину увести домаћи бендови и умјетници.

Организацијски тимови из Градске управе Града Мостара и с културне сцене тог града организирају Нову годину на отвореном, уз богат културно-умјетничких програм домаћих снага, речено је новинарима у Мостару на радном састанку који је организиран у поводу тог догађаја.

Из Ођела за друштвене ђелатности Града Мостара, Санела Мешић рекла је како је идеја о организацији дочека Нове године на отвореном дошла из форума који окупља највећи број умјетника тог града.

Додала је како је администрација, односно градоначелник радо прихватио ту идеју.

- Посјетитеље ће забављати бројни глазбеници, умјетници, глумци и плесачи из Мостара, и ово ће бити једна лијепа мостарска прича - казала је Мешић.

Истакнула је како ће програм трајати два дана, додајући како је прорачун за дочек Нове године око 80 000 марака.

Иначе, локација на ''Шетници'' је, по ријечима организатора, адекватна за ову причу, најближа је центру те доступна свим грађанима Мостара. Циљ је, како су рекли, понудити добру атмосферу и лијеп викенд Мостарцима, а и туристима који се одлуче за ову локацију.

Тим људи који ради продукцијски дио посла већ неко вријеме покушава направити програм који је идеалан и занимљив, не само за Мостар, већ и за друге градове, рекао је испред Организацијског одбора Мили Тиро.

- Дан прије самог дочека, 30. децембра, грађани ће имати прилику чути младе домаће бендове. Од 11:30 сати свират ће 'Тале Qуале', након њих 'Флоридус', 'Смоотх Гроове' млада јазз група из Мостара, те 'Блуес караван' који ће донијети мало блуз атмосфере, а 'Малтер Его' завршава прву вечер - рекао је Тиро.

На сами дочек Нове године, 31. просинца, од 12 до 14 сати одржат ће се дочек Нове године за ђецу.

Вечерњи програм почиње с 'Мостар роцк сцхоол блуес бандом' већ од 20 сати. Након њих наступају 'Зостер' и 'Мостар Севдах Реунион', а послије поноћи 'Синергија'.

 

Иди назад