Наставак радова на изградњи Главног деснообалног колектора

У понедјељак 23.11.2020. године, планиран је наставак радова на изградњи Главног деснообалног колектора. Радови ће се изводити дуж улице др. Анте Старчевића почевши од кружног тока у код зграде Мљекара до раскрижја са улицом Краља Томислава (Врх Авеније), те даље Улицом Рударска до раскрснице са Улицом Блајбуршких жртава (код Основне школе Ивана Гундулића).
Због радова ће доћи до измјене режима промета те стога судионици у промету требају обратити пажњу на привремену вертикалну сигнализацију.
Извођач радова је ХП Инвестинг д.о.о. Мостар, а Надзорни орган ЕПТИСА (Краљевина Шпањолска) у конзорцију са Интегра д.о.о. (БиХ) и Енова д.о.о. (БиХ).
Средства за реализацију предметних радова осигурана су дијелом из средстава водопривредних накнада ХНЖ путом Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде ХНК, затим Фонда за заштиту околиша ФБиХ те из прорачуна Града Мостара.
Паралелно са радовима изградње главног деснообалног колектора одвијат ће се и радови на реконструкцији раскрижја улица Рударска и Краља Томислава (врх Авеније) гдје ће се умјесто постојећег раскрижја изградит кружни.
Средства за ове радове осигурала је Влада ФБиХ путем Министарства промета и комуникација ФБиХ у износу од 500.000 КМ.
Град Мостар
Одјел за урбанизам

Иди назад