• Град Мостар
  • Почетна
  • Обиљежена 14. годишњица погибељи македонског предсједника Бориса Трајковског

Обиљежена 14. годишњица погибељи македонског предсједника Бориса Трајковског

Полагањем вијенаца испред Спомен-обиљежја на Матића брду изнад Мостара у понедјељак је обиљежена 14. годишњица погибије македонског предсједника Бориса Трајковскога, који је заједно са сарадницима и члановима посаде страдао у зракопловној несрећи приликом доласка у Мостар на Међународну инвестицијску конференцију.

Вијенце су положили представници предсједника и Владе Републике Македоније, Вијећа министара БиХ, Министарства вањских послова БиХ, Министарства одбране БиХ, представници Града Мостара и ЕУФОР-а, те представници македонских удружења у БиХ.

У име Владе Републике Македоније вијенац је положио министар за регулацију и побољшање инвестицијске климе Зоран Сапурић.

- Данас је прилика да се присјетимо лика и ђела Бориса Трајковскога који се залагао за евроатлантске интеграције Републике Македоније, али и сарадњу на регионалној разини – нагласио је министар Сапурић.

Главна савјетница Града Мостара Радмила Комадина оцијенила је како се данас, као и сваке године обиљежавајући ову трагедију, гради и подиже изнова један духовни и пријатељски мост који ће свију трајно подсјећати на Тајковскога.

Иначе, авион македонске Владе пао је 26. фебруара 2004. године на подручју села Ротимља. Осим Трајковског, у авиону су били савјетници из његовог кабинета Димка Илкова-Бошковић, Ристо Блажевски и Анита Лозановска, радник македонског МИП-а Миле Крстевски, чланови осигурања Борис Велинов и Аце Велиновски, као и пилоти Марко Марковски и Бранко Ивановски.

ПР ГМ

 

Иди назад