Одржан маратон"Од Мадрида до Балкана"

madrid balkan utrka

Велепосланство БиХ у Мадриду је дала свој допринос организацији маратона који је одржан у Мадриду 6. ожујка 2011. године под називом "Од Мадрида до Балкана" чиме је Министарство одбране Краљевине Шпањолске симболично обиљежило крај осамнаестогодишњег ангажмана шпањолских војних трупа на подручју Југоисточне Еуропе.

Више од 800 судионика судјеловало је у маратону претрчавши 5 километара у срцу средишњег градског парка Ретиро. На циљу је организирана церемонија додјеле награда, које су између осталих, побједницима додијелили велепосланица БиХ Жељана Зовко и министар-савјетник Златан Бурзић. Бројни судионици маратона и посјетитељи манифестације имали су прилику посјетити тематске пултове које су организирали велепосланства БиХ, Србије и Хрватске. На бх пулту презентирани су туристички и економски потенцијали земље, промотивни спотови, те је дистрибуиран велики број туристичких брошура и рекламног материјала.

Шпањолска војна мисија на Балкану отпочела је у листопаду 1992, а завршила у студенога 2010. године. Више од 46.000 војног особља обављало је свој рад на подручју Балкана тијеком 18 година, а 22 војника и један преводитељ изгубили су животе тијеком мировне мисије.

Уред за односе са јавношћу

Иди назад