• Град Мостар
  • Почетна
  • Одржан састанак Локалне дијалошке платформе –ЛДП са подручје Града Мостара у склопу друге фазе Пројекта „ Дијалог за Будућност“

Одржан састанак Локалне дијалошке платформе –ЛДП са подручје Града Мостара у склопу друге фазе Пројекта „ Дијалог за Будућност“

Град Мостар[нбсп] учествује у реализацији пројекта “Дијалог за будућност” који заједнички имплементирају УНДП, УНИЦЕФ и УНЕСЦО у партнерству са Предсједништвом Босне и Херцеговине. Пројекат „Дијалог за будућност” се финансира средствима Уреда Уједињених нација за подршку изградњи мира / Фонда за изградњу мира (ПБФ).

Пројект се реализује у 28 партнерских опћина/општина широм Босне и Херцеговине, с циљем омогућавања адолесцентима и младима, невладиним удружењима, удружењима жена и неформалним групама жена, прилика да изграде своје капацитете за конструктиван дијалог у заједници, те да заједно са другима, кроз локалне дијалошке платформе идентифицирају приоритете за побољшање друштвене кохезије у заједници, препоруче проводива рјешења за њих и представе их локалним властима.

Дана 26.02.2019. године са почетком у 09:00 сати у Великој Сали Ођела за друштвене ђелатности Града Мостара, одржан је трећи састанак Локалне дијалошке платформе –ЛДП са подручје Града Мостара у склопу друге фазе[нбсп] Пројекта[нбсп] „ Дијалог за Будућност“.

Са неформално организованом ЛДП одржане су 3 тренинг/обуке и 3 радна састанка. На трећем састанку како је то пројектно планирано, рад локалне дијалошке платформе - ЛДП је формализована и иста је именована од стране Града. Такођер је презентиран и усвојен предложени „Оквир за ђеловање локалне дијалошке платформе“ документ о сарадњи и будућим плановима рада ЛДП на подручју Града Мостара.

 

Иди назад