Одржан традиционални Божићни концерт и пријем

Традиционални Божићни концерт на којем су наступили Биљана Крстић и Бистрик оркестар, једни од најбољих српских извођача етно глазбе и међу најпознатијим етно саставима у Европи, одржан је у понедјељак навечер у препуној дворани Хрватског дома херцега Стјепана Косаче у Мостару.

- Концерт је поклон нашем граду и наш покушај да, заједно с осталим културним друштвима која дјелују на подручју града, уздигнемо мостарску културну сцену и вратимо на ону разину на којој заслужује да буде – казао је Фени Радислав Тубић, предсједник СПКУД-а ''Гусле'', додавши како је Мостар крајем 19. и почетком 20.вијека био један од највећих културних центара Балкана, но да се то нажалост посљедњих година промијенило.

По његовим ријечима, на концерту су, међу осталим, изведене етно пјесме из БиХ, Србије и Македоније.

Концерт су организирали Српско просвјетно и културно друштво (СПКД) ''Просвјета'' - Градски одбор Мостар и Српско пјевачко и културно умјетничко друштво (СПКУД) ''Гусле'' Мостар, уз подршку и благослов Српске православне црквене општине Мостар.

Концерту су биле присутне бројне особе из политичког, културног и друштвеног живота Мостара и Херцеговине, међу којима и министар унутрашњих послова ХНК-а Слађан Беванда и градоначелник Мостара Љубо Бешлић са сарадницима, као и пријему у Владичанском двору након концерта.

Иди назад