Одржавање Партизанског спомен обиљежја

У јавности ових дана пласирана дезинформација како је по први пут послије пуних десет година, као редовна ставка на годишњем разини, у Буџету Града Мостара уписано и Партизанско спомен обиљежје, за чије је цјеловито годишње одржавање, ревитализацију и реконструкцију у овој години планирано и издвојено 60.000 КМ.
Такођер у тој дезинформацији се истиче да како сада ствари стоје, више нема никакве препреке да градска комунална предузећа већ идућих не подузму обавезе да редовно воде рачуна о овом споменичком комплексу и да им тај посао буде уредно плаћен.
Ради истинитог информисања јавности подсјетит ћемо како је управо прије десет године, 2008 године, потписан Уговора између Града Мостара и ЏГ „Грађевинар Фајић“ о обнови Партизанског спомен обиљежја у Мостар ЛОТ 1. Инвеститор тог пројекта био је Град Мостар, а вриједност радова је 415 000 КМ,
Надаље, од тада па све до данас, значи свих девет у Буџету Града Мостара, у ЗКП-у (Заједничка комунална потрошња) за одржавање зеленила и чистоће издвајало се за Партизанско спомен обиљеже између 30 и 60 хиљада КМ.
Ове године је управо због таквих политикантских дезинформација али и истинитог информисања јавности посебно назначено како се у ЗКП-у за ПСО издваја 60 000 КМ.
Надаље, подсјећамо све оне који дезинформишу јавност како је Градитељска цјелина - Партизанско спомен обиљежје у Мостару 2006. проглашено националним спомеником Босне и Херцеговине.
У Одлуци Повјеренства/Комисије за очување националних споменика објављеној у Службеном гласнику БиХ од 2006 године истиче се како је Влада Федерације БиХ дужна осигурати правне, научне, техничке, административне и ФИНАНСИЈСКЕ мјере за заштиту, конзервирање, презентацију и рехабилитацију националног споменика.
Град Мостар

Иди назад