Перо Зубац, добитника овогодишње Шантићеве награде

Градоначелник Мостара Љубо Бешлић примио је данас у Уреду градоначелника у Градској вијећници пјесника Перу Зубца, добитника овогодишње Шантићеве награде.Пријему су били присутни и Радмила Комадина, главна савјетница Града Мостара, Божо Ћорић, начелник ођела друштвених ђелатности Града Мостара, Алма Обад, савјетница за културу, те мостарски парох Радивој Круљ и Милош Зубац, пјесник и композитор.

У угодном разговору градоначелник Бешлић честитао је Зупцу на награди коју је добио у „свом“ Мостару. Истакнуо је како има пуно позитивних ствари у културној баштини града и да Мостар жели бити европска пријестолница културе 2024. године, а свакако у тој кандидатури може придонијети и све оно добро из прошлости што је остварено у култури и да Мостар, као једини истински вишенационални град у БиХ, има велике шансе.

Овом пригодом градоначелник Бешлић уручио је Зупцу монографију града „ Мостар у слици и ријечи“. Зубац је захвалио градоначелнику на пријему и честиткама, те на монографији града којег је опјевао. Он похвалио кандидатуру Мостара за европску пријестолницу културе те истакнуо како ће особно дати свој допринос том важном и великом пројекту.

Иди назад