Постани дио великог студентског пројекта

Отворен је апликацијски процес за делегате за један од највећих студентских пројеката у Босни и Херцеговини, МОСТИМУН 2018.

Ове године МОСТИМУН обиљежава десет година постојања пројекта. МОСТИМУН је конференција која угошћује више од 100 студената/ица из више од 15 земаља, који показују огромно занимање за суђеловање на конференцији те тиме стјечу широк распон вјештина, од кориштења енглеског језика, развијања аргументације, дебатирања. говорничких способности и још много тога. Такођер,судионици ће добити цертификат УН-а, упознати много људи, склопити нова пријатељства, а очекују их и одличне забаве у ноћним клубовима у Мостару.

Пројект већ десет година организирају студенти/це са Свеучилишта у Мостару и са Универзитета „Џемал Биједић“ у Мостару, како би представили Мостар, али и Босну и Херцеговину у правоме свјетлу.

Функцију делегата чине студентице и студенти од 18-25 година, као и средњошколци. МОСТИМУН је симулација рада УН-а, тако да ће делегати бити подијељени у четири вијећа, гђе свака особа представља став једне државе, имајући по двије теме о којима разговарају и нуде ријешења о горућим питањима, актуалним проблемима и сл.

Конференција сама по себи има велик значај, не само за град Мостар и БиХ, него је и препознатог међународног значаја.

С обзиром на заједничку сурадњу Универзитета ''Џемал Биједић'' у Мостару и Свеучилишта у Мостару, конференција се премјешта између два свеучилишта те се ове године одржава на Универзитету.

Позив је отворен до 4. марта 2018. године. Сви заинтересовани могу се пријавити путем bеб линка:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfW5fZGEDsiaxk9D3OHXokGtoLNQia8lIE77oXf5nF8dlyeBw/viewform

Иди назад