Потписан споразум у Ирану

Градоначелници Мостара и Исфахана, Љубо Бешлић и др. Гходратоллах Нороузи, потписали су у Ирану Споразум о културној и привредној сарадњи између Града Мостара и Града Исфахана. Свечаности потписивања Споразума био је присутан и Изет Шаховић, начелник ођела за финансије и некретнине Градске управе Мостара.

Овим споразумом, два града која имају и споменике који су под заштитом УНЕСЦО-а, изразили су своју жељу и спремност у промовирању и јачању њихових пријатељских односа и сарадње.

У том циљу обављат ће се размјена искустава и информација у области управљања градом, градском господарству, градских службама, урбанизму и архитектури, урбаном развитку,[нбсп]саобраћају и превозу, заштити околиша, као и потицање трговачке и[нбсп]привредне сарадње и заједничких подухвата у пројектима урбаног развоја.

Настојат ће се остварити и сарадња у планирању и проведби пројеката од интереса за оба града и стварање темеља за активно суђеловање компанија из приватног сектора и подузетника из два града у пројектима једног и другог града, те дати подршка и туристичкој сарадњи као и одржавању културних и пријатељских дана у два града.

 

Иди назад