Потписани уговори из области водопривреде

МОСТАР, 8. јула - Министрица пољопривреде, шумарства и водопривреде Херцеговачко-неретванске жупаније Весна Пињух потписала је данас у Мостару с градоначелником Мостара Љубом Бешлићем и начелницима опћина Коњиц, Јабланица и Прозор/Рама уговоре везане за имплементирање редовитог програма радова у водопривреди ХНЖ-а за 2010.
Министрица Пињух с градоначелником Бешлићем потписала је четири уговора и то Уговор о суфинанцирању набавке материјала за наставак извођења радова на пројекту "Водовод Горње Мазољице" - градско подручје Мостар - Стари град, гдје Министарство суфинанцира 450.000,00 марака, а преостали дио Град, Уговор о суфинанцирању извођења радова на пројекту "Водовод насеља Крушево" ИИ фаза, у којем Министарство суфинанцира 450.000,00 марака, а преостали дио Град.
Такођер, Уговор о суфинанцирању израде пројектне документације "Водоводна мрежа насеља Жељуша", гдје Министарство суфинанцира 50.000,00 марака, а преостали дио Град, те Уговор о суфинанцирању израде пројектне документације "Водоводна мрежа насеља Жито и Буна" у којем Министарство суфинанцира 50.000,00 марака, а преостали дио Град. 
С начелником Опћине Коњиц министрица Пињух потписала је уговор о суфинанцирању извођења радова на пројекту канализацијске мреже града Коњица с уређајем за пречишћавање (И дионица), у којем Министарство суфинанцира 350.000 марака, а преостали дио Опћина. 
 Министрица Пињух и начелник Опћине Јабланица потписали су уговор о суфинанцирању наставка извођења радова на пројекту гравитацијског водоводног сустава с изворишта Шаница за опскрбу града Јабланице (ИИИ фаза), гдје Министарство суфинанцира 100.000 марака, а преостали дио Опћина, те уговор о суфинанцирању извођења радова на пројекту канализацијског сустава Јабланица - сјеверни дио Баћина, Шљункара, Мирке, Чехари и Буков под, гдје Министарство суфинанцира 200.000 марака, а остатак Опћина. 
С начелником Опћине Прозор/Рама потписан је уговор о суфинанцирању наставка извођења радова у 2011. години на пројекту водоводног сустава око Рамског језера, у којем Министарство суфинанцира 300.000 марака, а преостали дио Опћина. 
 "Ријеч је о наставку потписивања уговора из ове године по програму којег смо усвојили на сједници Владе, на приједлог Министарства, а у договору с градоначелником односно начелницима споменутих опћина", казала је у изјави за новинаре министрица Пињух, истакнувши како је ове године планирано око 3,5 милијуна марака за пројекте у водопривреди, а ријеч је о инфраструктурним пројектима водовода и канализације.

 (Фена)

Иди назад