Презентација пројекта водоопскрбе и канализације за Град Мостар

Vodoopskrba

У оквиру реализације пројекта ''Водоопскрбе и одводње отпадних вода у ФБиХ'' данас је у Мостару одржан састанак представника Федералног министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства, Градске Управе Града Мостара, Градског вијећа Града Мостара, Јединице за управљање Пројектом (ПМУ), Еуропске инвестицијске банке и техничке помоћи, на којем је приказана детаљна презентација пројекта водоопскрбе и канализације за Град Мостар.
Савјетник федералног министра пољопривреде, водопривреде и шумарства, Иван Панџа, подржао је пројекте предвиђене за Град Мостар и позвао градоначелника и представнике градске управе на ближу сурадњу са Федералним министарством пољопривреде, водопривреде и шумарства са циљем што успјешније имплементације предвиђеног пројекта.
''Циљ Федералног министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства је да се у сурадњи са опћинама у Федерацији Босне и Херцеговине интензивније рјешавају проблеми локалних заједница у које спадају и пројекти водоопскрбе и одводње отпадних вода у ФБиХ. Овај пројект за Град Мостар представља један је од до сада најзначајнијих пројеката који за примјер има побољшање стандарда и увјета живљења грађана Града Мостара'', истакнуо је Иван Панџа, савјетник федералног министра пољопривреде, водопривреде и шумарства.
Град Мостар је за кроз реализацију пројекта водоопскрбе и канализације предвидио изградњу водовода у насељу Горње Мазољице, канализацијске мреже Горње Мазољице (фекална и оборинска Мали Кук- Залик, фекална и оборинска Мали Кук – Православна црква), лијевообалног колектора дужине 6.723 метара, деснообалног колектора дужине 7.022 метара, канализацијске мреже Подхум – Захум (фекална и оборинска канализација), канализацијске мреже Опине (секундарне фекалне канализације Горње Опине, те примарну и секундарну фекалну канализацију Доње Опине) укупне вриједности 16 милијуна еура чији се завршетак предвиђа за 5 година.
''Освјежавањем кадра у Јединици за управљање Пројектом (ПМУ) на челу са гђом Сањом Терзић, шефицом ПМУ-а учињени су значајни помаци у реализацији пројеката и пружању подршке опћинама које су укључене у овакве и сличне пројекте. Од представника Града Мостара очекујемо да се конкретнијим активностима предвиђени пројекти заврше у зацртаним роковима на задовољство свих грађана Мостара'' закључио је Панџа.
На концу састанка се разговарало о коментарима које је упутила Еуропска инвестицијска банка по питању одрживости пројекта и доступних извора информација, након чега је уприличен и обилазак терена гдје ће се пројекти Града Мостара реализирати.

Иди назад