• Град Мостар
  • Почетна
  • Презентирано Извјешће о подузетим активностима служби заштите и спашавања Града Мостара

Презентирано Извјешће о подузетим активностима служби заштите и спашавања Града Мостара

Под предсједањем команданта Штаба цивилне заштите Града Мостар градоначелника Лјубе Бешлића данас је одржана је редовита сједница Штаба цивилне заштите Града Мостара.
На сједници је презентирано Извјешће о подузетим активностима служби заштите и спашавања Града Мостара за вријеме трајања непогоде узроковане појавом коронавируса (ЦОВИД-19). Након расправе чланови Штаба цивилне заштите једногласно су усвојили Извјешће.
Такођер, у информацији о епидемиолошкој ситуације наглашено је како је потребно поштовати препорука Завода за јавно здравство Федерације Босне и Херцеговине за све оне на које се препоруке односе.
У циљу превенције ширења корона вируса на сједници је донесен закључак како је потребно појачано вршити и надзор рада угоститељских објеката и поштивања радног времена.
Штаб цивилне заштите Града Мостар апелира суграђанкама и суграђанима: не окупљајте се у велим скупинама, држите физичку дистанцу, користите заштитне маске у затвореном простору и јавном градском пријевозу, поштујте напутке везане уз хигијену руку и дезинфекцију, те у свакој прилици поступајте савјесно и примјерено околностима.
Придржавање свих досад донесених мјера и упута је важан јер одговорним понашањем можемо смањити ширење заразе коронавируса. Сватко мора бити свјестан одговорности за властито здравље, здравље обитељи и суграђана.
Напомињемо како су службе заштите и спашавања Града Мостара биле активне тијеком цијелог трајања ЦОВИД кризе те ће такођер и даље свакодневно наставит пратит епидемиолошку ситуацију и по потреби дјеловати.

Иди назад