• Град Мостар
  • Почетна
  • Радови на изградњи лијевообалног колектора у Мостару теку планираном динамиком

Радови на изградњи лијевообалног колектора у Мостару теку планираном динамиком

Радови на изградњи главног лијевообалног колектора у Мостару одвијају се планираном динамиком, приопћили су из Службе за грађење инфраструктурних објеката Града Мостара.

На дионици Лучки мост - излазна грађевина микротунела, главни канализацијски колектор је изграђен те је омогућен приступ улазној грађевини тунела у близини Народног позоришта из правца југа (Лучки мост - Народно позориште).

На тој дионици у тијеку су радови на изради прикључака на новоизграђену водоводну мрежу те враћање прометнице у првобитно стање.

Такођер су почели радови на изради микротунела у дужини од око 300 метара (дионица улазна грађевина у близини Народног позоришта до излазне грађевине у близини парка А. Шантића).

Због транспорта цијевног материјала потребног за изградњу микротунела, моле се грађани да уклоне возила с те дионице Улице маршала Тита (Лучки мост - Народно позориште).

Из Службе за грађење инфраструктурних објеката подсјећају да је на тој дионици Улице маршала Тита забрањен промет осим за возила извођача радова, комуналних служби и хитних интервентних служби (ватрогасци, хитна помоћ).

Радови на изградњи главног лијевообалног колектора на дионици Станица - Развитак су завршени, а у тијеку су радови на реконструкцији водоводне мреже, након чега слиједи враћање прометнице у првобитно стање.

Из Градске управе напомињу како су отпочели радови на ископима за изградњу главног колектора на дионици Развитак - Улица Хусе Маслића због чега је дошло до преусмјеравања промета преко паркинга односно до наизмјеничног пропуштања возила.

Како би се омогућило двосмјерно одвијање промета на том дијелу Улице маршала Тита, моле се грађани да паркираним возилима не ометају одвијање промета.

У идућим данима почет ће радови на отвореном ископу у Улици маршала Тита, од Народног позоришта до раскрижја с улицама Карађозбегова-Османа Ђикића, све с циљем што бржег окончања радова.

Због тих радова доћи ће до измијештања контејнера за смеће, а о новим локацијама грађани ће бити правовремено информирани.

Такођер, данас почињу и радови на водоводној комори лоцираној на уласку у насеље Залик (подвожњак), па се возачима препоручује кориштење нове прометнице кроз Сјеверни логор, наводи се у приопћењу.

(ФЕНА) Р.Г.

 

Иди назад