СА СЈЕДНИЦЕ ГРАДСКОГ ВИЈЕЋА МОСТАРА

МОСТАР, 16. јуна (ФЕНА) - Градско вијеће Мостара на данашњој је сједници усвојило Одлуку о критеријима и поступку расподјеле средстава гранта намијењеног за пројекте младих из градског прорачуна и у нацрту разматрало одлуку о начину и критеријима за стипендирање студената, приопћено је из мостарског Градског вијећа.
Тако је Градско вијеће Мостара у Прорачуну за 2011. годину предвидјело посебну прорачунску ставку "Издаци за младе"  у склопу које ће, за пројекте за младе, бити издвојено 10 000 конвертибилних марака.
 Што се тиче у нацрту разматрана одлуке о начину и критеријима за стипендирање студената, Градско вијеће Мостара утврђује прорачунска средства за стипендирање студената за сваку академску годину.
"Од утврђених прорачунских средстава 35 посто је намијењено за стипендирање студената дефицитарних занимања, 35 посто за стипендирање студената по основу резултата у учењу, 20 посто за стипендирање студената по основу обитељског стандарда и отежаних увјета живота и 10 посто је намијењено за стипендирање успјешних спорташа. Градоначелник Мостара утврђује одлуком за сваку академску годину који факултети се сматрају факултетима за дефицитарна занимања", наводи се у приопћењу.
Тијеком сједнице верифициран су и мандати вијећника тако да је умјесто Милорада Бахиља (НСРзБ) дошла Вера Мујић (СДА), а мјесто Селме Јакуповић (СДП) дошао је Назиф Дервишкадић (СДП).
Такођер, на сједници је усвојена је Одлука о оснивању "Градске љекарне-Апотеке" Мостар, као и Одлука о преузимању права, дужности и обвеза установа и организација чији су оснивачи градске опћине Мостара. Између осталог, овом одлуком Град Мостар је преузео оснивачка права над двије установе које су биле регистриране и бавиле су се снабдијевањем грађана, здравствених установа и здравствених радника лијековима, другим медицинским препаратима и ортопедским помагалима. Те установе су Здравствена установа "Апотека Стари Град" Мостар, Маршала Тита бр.123 и "Градска љекарна" Мостар, Др. Анте Старчевића бр. 13.
На данашњој су сједници, између осталог, вијећници донијели закључак којим се обвезује Стожер цивилне заштите на проглашење елементарне непогоде на погођеним подручјима града.

(Фена) гп

Иди назад