Саопштење за јавност

Због дуготрајних проблема с чистоћом града, о чему су медији често писали а грађани се жале, узрокованом између осталог због недовољног броја упослених на одржавању чистоће у јавним комуналним градским предузећима те великих количина смећа у појединим дијеловима града као и пријетњи од појаве већег броја глодаваца, избијања и ширења заразе, градоначелник Мостара Љубо Бешлић донио је Одлуку којом се на рок од 30 дана ангажирају додатне особе кроз службу Цивилне заштите Града Мостара у циљу подизања разине чистоће јавних површина.

Подсјећамо јавност како својим досадашњим ангажманом јавна комунална предузећа нису показала да су у стању испунити постављене задатке у погледу одржавања чистоће јавних градских површина, те је Град и љетос путем јавних предузећа био приморан ангажирати додатни број чистача, а што се показало оправданим, јер је постигнут одговарајући напредак на пољу чистоће, али не онолики колико се очекивано.

Будући да јавна комунална предузећа у својој структури запослених имају недовољан број ,према потребама,запослених ангажираних изравно на самом одржавању јавних површина, планирана средства из прорачуна намијењена изравно за ту сврху нису у потпуности утрошена.

Сходно томе смо ангажирали цивилну заштиту, и наведена средства прерасподијелили на људе који ће извршити наведену задаћу и бити плаћени према извршеној услузи.

Стога сматрамо потпуно оправданим и сврсисходним ангажирање додатног броја људи ангажираних на чишћењу града, а све у циљу повећања разине чистоће.

Овим путем позивамо све суграђанке и суграђане да подрже настојања Градске управе за подизањем разине чистоће града, а уједно поштујући и придржавајући се Одлуке Градског вијећа о комуналном реду.

ПР Град Мостар

 

Иди назад