Саудијски принц у посјети Мостару

Саудијски принц Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд, предсједник Главног одбора Краљевине Саудијске Арабије за туризам и културно наслијеђе, другог дана своје посјета БиХ посјетио је Мостар и Херцеговину.

Том приликом у Мостару се сусрео, између осталих, с мостарским градоначелником Љубом Бешлићем, те прошетао преко Старог моста.

Принц Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд изјавио како му је одувијек сан био доћи у Мостар, не због грађевина, колико због људи који спајају различите културе.

"Ово су снажни људи, који су изградили овај прелијепи град, који своју културу носе у срцу. Честитам им на страсти и желим да остану снажни, а надам се да ће вријеме које долази бити још просперитетније за Мостар", изјавио је.

На упит о потенцијалним улагањима његове земље, казао је да иако он није инвеститор, већ владин дужносник, да је данас било ријечи о томе.

-Ја ћу се вратити у своју земљу с идејама и приједлозима који ће бити предочени нашем предсједнику који предводи велики инвеститорски тим у Саудијској Арабији. Мислим да ће Мостар постати дио њихових послова", изјавио је принц Султаном бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд.

Након шетње Старим градом за принца и његову пратњу уприличен је ручак.

Иди назад