Сједница СЦЗ – 12.02.2012. године

На вечерас одржаној сједници Стожера цивилне заштите Града Мостара поднесена су извјешћа о данас подузетима активностима.
Истакнуто је како је опскрба водом и струјом је уредна. Јутрошња обустава струје у дијелу града који се опскрбљује с ЕП БиХ у времену од 7 до 9 сати је била обустава од стране Електропријеноса због враћања склопног стања у нормалу, након поправке порушеног далековода.
ЈП Комос и ЈП Паркови уз активности на чишћењу снијега одвозили су смеће, што ће се наставити и сутра. Стање у домовима здравља и амбулантама је оцјењено задовољавајућим, а грађанима је поново упућена препорука, посебице старијим особама, да се не крећу пјешице без велике потребе.
Ватрогасци ду имали једну интервенцију на терену гдје је горио димњак, а радили су на деблокирању гаража у Сјеверном логору. Црвени криж Града Мостара имао је активности на достави хране у Почитељ, Благај и Врапчиће. Припадници ХГСС и ГСС су имали укупно девет интервенције од којих двије захтјевнијих. Припадници ОС БиХ са стројевима били су и данас ангажирани на уклањању снијега и пробијању затрпаних путова.
Одлуком Стожера Цивилне заштите Града Мостара, сви упосленици Града Мостара и градских служби морају се јавити на посао у уторак 14.2. 2012. године.
С радом ће уторка почети и три дјечја вртића: „Јасмин“ у Фејићевој улици, „Радобоља“ у Улици кнеза Михајла Вишевића Хумског и „Мрвица“ у ТЦ Пирамида.
Стожер је наложио свим повјереницима мјесних заједница да сви сутра, понедјељак, у 10 сати дођу на састанак у Стожер цивилне заштите Града Мостара у просторије Ватрогасне постројбе на Врху Авеније.

Аутобуси ЈП „Мо Бус“ сутра, понедјељак, возит ће на слиједећим линијама:

Врх Авеније – Родоч
Са Врха Авеније сваки сат од 07 до 18 сати
Из Родоча сваки сати од 7:30 до 18:30 сати

За Јасеницу се продужавају поласци од 07 сати и свака 2 сата, до 17 сати

Врх Авеније – Цим
Са Врха Авеније у 07 до 15 сати и свака 2 сата, повратак из Цима је одмах под доласку.

Интереx – Залик ( Полигон Сјеверни логор)
Из Интереxа сваки сат од 06 до 19 сати
Из Залика сваки сат од 06:30 до 19:30 сати

Мостар-Благај
Из Мостара у 08 и свака 2 сата до 19 сати
Из Благаја у 07 свака 2 сата до 17 сати

Мостар-Драчевице
Из Мостара у 08 сати и свака 2 сата до 18 сати
Из Драчевица у 07 свака два сата до 17 сати

Мостар-Потоци
Из Мостара у 06:30 и на сваки сат и пол до 18:30 сати
Са Потока у 07 и сваки сат и пол до 17 сати 19:30 сати

Мостар-Буна
Из Мостара у 07 сати и свака два сата до 17 сати
Са Буне у 08 сати и свака два сата до 18 сати

Стожер цивилне заштите Града Мостара

Иди назад