Сједница Стожера цивилне заштите града Мостара 16.2.2012. године

Синоћ  је одржана редовита сједница Стожера цивилне заштите Града Мостара.
Поднесена су извјешћа о уклањању и одвожењу снијега са споредних прометница у граду, те чишћења прилаза и одвожењу снијега испред вртића, школа, Свеучилишта и Универзитета.
Завршено је пробијања још неколико путова затрпаних снијегом у удаљеним приградским насељима.
Опскрба водом и струјом у граду била је уредна.
Ватрогасци су тијеком дана имали тек неколико интервенција техничке природе. Није било пожара.
Стање у домовима здравља и амбулантама задовољавајуће је. Аутобуси „Мо Буса“ су прометовали без застоја, уз потешкоће на сјеверу града.
Од понедјељка ће важити стари ред вожње.
Заповједник Стожера градоначелник Љубо Бешлић посебице је синоћ захвалио на сурадњи,  ангажману и помоћи ХГСС-а, ГСС-а и ИСС Мостар, коју су од почетка проглашења елементарне непогоде несебично помагали свим угроженима. Од спашавања заметених путника у Дрежници и Салаковцу до оних који су били одсјечени у удаљеним селима, као и само средишту града када им је била потребан лијечничка помоћ, достава храна или лијекова.
Данас ће се радити на уклањању снијега с ногоступа како би се омогућио пролаз пјешацима, а грађани се позивају на опрез од отапања снијега с кровова.
У дане викенда позивају се грађани да у складу са Одлуком о комуналном реду дају свој допринос у чишћењу снијега испред својих кућа и улаза у зграде, а власници радњи да такођер дужни очисте прилазе испред својих простора.

Стожер цивилне заштите Града Мостара

Иди назад