У петак почиње 17. Међународни фестивал комедије „Мостарска лиска“

У Народном позоришту у Мостару данас је одржана конференција за медије поводом одржавања 17. Међународног фестивала комедије „Мостарска лиска“. Фестивал ће бити одржан од 25. до 30. септембра текуће године, а програм фестивала чини 6 сјајних позоришних комада комедиографског жанра домаће бх продукције. Говорећи о организацији фестивала, директор Мујкановић је подсјетио на бројне изазове за саме организаторе истичући сложеност читавог процеса али и одлучност да се не прекида континуитет фестивала, па је и само одржавање у датим околностима велики успјех.
У програму 17. Међународног фестивала комедије публика има прилику гледати:
"Фистик или сан о сунцу, мјесецу и другим ситницама" Алмира Имширевића, режија Адмир Гламочак, продукција НП Сарајево
"Истина" Флоријана Зелера, режија Жељко Стјепановић, продукција ГП Јазавац Бања Лука
"Идентитлук" према мотивима дјела Амина Маалоуфа, режија Тања Милетић Оручевић, копродукција НП Мостар, ХНК Мостар и СИУ Мостар
"Путовање" Вахида Клопића, режија Мидхат Кушљугић, продукција НП Тузла
"Сјећаш ли се Доли Бел" Абдулаха Сидрана, режија Кокан Младеновић, продукција Камерни театар 55 Сарајево
"Чорба од канаринца" Милоша Радовића, режија Риад Лјутовић, продукција ЈУ Центар културе и младих Опћине Центар Сарајево
Све представе фестивала се играју у 20 сати на Великој сцени НПМ-а, уз поштивање свих мјера и наредби Кризог штаба ФБиХ које су на снази.
УЛАЗНИЦЕ
Улазнице за Фестивал по цијени од 10 КМ су у продаји на благајни НПМ-а сваким радним даном од 9 - 14 сати. Резервације: на број 036/550-128, маил: marketing@npm.ba, поруком у инбоx на Фацебоок или Инстаграм страници Народног позоришта Мостар.

 

Иди назад