• Град Мостар
  • Почетна
  • Упозорење политичким субјектима на обавезу поштивања законских прописа у предизборној кампањи

Упозорење политичким субјектима на обавезу поштивања законских прописа у предизборној кампањи

Имајући у виду предстојеће Локалне изборе у Граду Мостару, који ће се одржати дана 20.12.2020. године, те провођење кампање за исте од стране политичких субјеката који су регистрирани за изборни процес, Служба за инспекцијске послове Града Мостара упозорава све политичке субјекте, да промиџбене огласе и плакате не постављају на стабла, стубове јавне расвјете, површине те објекте и уређаје који нису намјењени у ту сврху.

На темељу чланка 122. Одлуке о комунално реду („Службени гласник Града Мостара“, број 06/2005), прекршајно ће се казнити[нбсп] политички субјекти, који не поступе сукладно горе наведеним мјерама.

Инспекцијске контроле поштивања наведених законских одредби у надлежности Комуналне инспекције Града Мостара почињу првог дана предизборне кампање.

Стога позивамо све политичке субјекте који учествују у предстојећој једномјесечној предизборној кампањи, да досљедно примјењују законске прописе у вези с оглашавањем и промоцијом, те да наведене активности врше само на Законом предвиђен начин.

Мостар,16.11.2020.                        Служба за инспекцијске послове Града Мостара

Иди назад