Уприличен пријем за малоногометну екипу Бијелог Поља

Prijem za malonogometaše B. Polja

У просторијама Спортског савеза Града Мостара данас је уприличен пријем за малоногометну екипу Бијелог Поља, побједнике Лиге Херцеговине. Љубо Бешлић градоначелник Мостара честитао је ногометашима у име Града и суграђана.
''Материјална ситуација, увјети рада и све оно што прати спорт на доста ниској разини то је морате схватити нормално јер друштво није богато. Јер у богатом друштву може бити свега, а у сиромашном друштву у којему смо ми, само нашим појачаним радом и бржим развојем господарства, можемо направити једну хармонизирану атмосферу између културе и спорта и потребе грађана и онога што друштво може да да'' рекао је између осталога градоначелник Бешлић.
Истакнуо је како не постоји ниједан клуб у држави да није дужан или порезе или услуге добављачима, али је напоменуо ногометашима како лоша ситуација не смије да их обесхрабри, јер се и у скромним увјетима може напредовати и радити, поготово кроз спорт који даје много већу шансу и могућност да се оде у свијет и валоризира свој труд.
''Жалосно је да ми не можемо валоризирати наше могућности кроз наше друштво и у нашој држави. Ми ћемо морати у другим сегментима рада и живота да постигнемо више да би се и све друго повукло на боље и да би нам свима било боље'', напоменуо је Бешлић.
Оптужио је и Жупанију чија је надлежност између осталога финанцирање спорта, како за спорт не издваја средстава.
''Ако у посљедње четири године појединачно дате у два ногометна клуба можда 100 000 КМ, ви не можете рећи да сте дали нешто за спорт. Још су покушали да оснују Спортски савез жупаније и да га ''накаче'' на терет Спортског савеза Града. Морамо правити један бољи амбијент за спорт у граду Мостару, а то можемо само ако сви поштујемо обавезе за које примамо плаћу'' рекао је Бешлић.

Иди назад