УВОЂЕЊА РЕДУКЦИЈЕ НА ЈАВНУ РАСВЈЕТУ

МОСТАР, 7. септембра (ФЕНА) – Служба за комуналне послове и околину Града Мостара подузела је мјере редукције на јавну расвјету на подручју града и приградских насеља како би смањила потрошњу електричне енергије.
Договорено је да се редукција на подручју града проводи смањивањем ефективног времена јавне расвјете уградњом астро сатова који омогућавају смањење празног хода ефективног рада јавне расвјете и потрошње електричне енергије.
Такођер је договорено да се јавна расвјета у приградским насељима пали путем астро сатова те да се вријеме гашења ограничи до 2,30 сати иза поноћи. До сада је уграђено 145 астро сатова на подручју града и приградских насеља.
Иначе, Служба за комуналне послове и околину планира наставити увођење редукције у овисности од финанцијских могућности. С обзиром да у градском прорачуну није предвиђена ставка за набавку и уградњу астро сатова, средства се осигуравају из ставке "одржавање јавне расвјете" због чега је интензитет одржавања смањен, док се нагласак даје на увођење редукције, приопћено је из Уреда за односе с јавношћу Градске управе Града Мостара.

(Фена) рг

Иди назад