Валентин Инзко посјетио Зрачну луку Мостар

Тијеком данашњег посјета Мостару високи представник Валентин Инзко посјетио је Зрачну луку Мостар гдје је разговарао с директором Марином Распудићем о развоју и перспективи те луке. 
У изјави за медије након разговора Инзко је казао да Зрачна лука Мостар има реалан потенцијал за развој и да то треба што прије искористити.
По његовим ријечима, у посљедњих 30 година Међугорје је посјетило око 20 милијуна ходочасника и, ако би само један мали дио њих користио Зрачну луку Мостар, годишња зарада би била око триста тисућа марака.
"Обећао сам да ћу учинити све што могу, разговарат ћу с представницима нове владе који имају интерес да покрену економију, да се уради све како би ова зрачна лука добила потребне цертификате да би могла примати и веће зракоплове, а на тај начин  смањили би се и трошкови. У мени имате пријатеља и, ако могу помоћи, ја ћу то учинити врло радо. Херцеговина заслужује да има међународну зрачну луку", казао је Инзко.
"Зрачна лука Мостар има перспективу. Надам се како ће ново Вијеће министара заједно с ОХР-ом покренути једну иницијативу како б се повећао промет. Ова зрачна лука добра је основа да се повећа економски статус Херцеговине, али и цијеле државе", казао је у изјави за медије директор Зрачне луке Мостар Марин Распудић.

Иди назад